Promienie rentgenowskie w Ciężar: należy tylko w razie życzenia

RTG w czasie ciąży: za i przeciw

Rentgen jest bardzo czysty i celowy wynalazkiem ludzkości. Jednak w czasie ciąży się się nadaje.

Odpowiedzialna dbałość o zdrowie podczas ciąży JEST podstawowa cena, od którego zarazem zdrowie się dziecka.

...

Spis treści:

Co musisz pisać na zdjęciach rentgenowskich dla kobiet w Ciąża?

      
Rentgen jest metodą diagnozy. Właściwości promieni rentgenowskich pozwalają uwydatnić te Części ludzkiego Ciała, ktorých gęstość JEST ograniczoną z powodu jakichkolwiek urazów Lub przemieszczeń.

Wyniki promieniowania SA wietlane na filmach rentgenowskich, Gdzie wyraźnie widoczne SA widoczne nieprawidłowości w kościach LUB tkankach miękkich.

Promieniowanie rentgenowskie JEST szkodliwe, ponieważ ma destrukcyjny wpływ na Komórki, ktoré sa w Trakcie podziału. Komórki niekonsumowane i uniemierione.

Komórki płodowe SA własnie w Trakcie aktywnego podziału, Z TEGO powodu rentgen żartem niebezpieczny dowcipniś Czasie ciąży.

Zapotrzebowanie na Promieniowanie rentgenowskie pojawia SIĘ stosunkowo Rzadko, ale zdarza SIĘ, ZE taka potrzeba JEST potrzebna.

Kazdy rodzaj promieniowania JEST potencjalnie niebezpieczny w Czasie ciąży, Pilzner ryzyko utraty diagnozy moze byc większe, Na Przykład W przypadku złamań.

Przyczyny temperatury we wczesnej ciążyCo robi gorączka moja wczesnej ciąży? Poprosimy lekarza.

Jak zażywać walerian w czasie ciąży? Uczymy się z tego artykułu.

Czy promieniowanie rentgenowskie jest szkodliwe dla dziecka?

Jakie jest ryzyko prześwietlenia kobiet w ciąży?ABY Pytanie zadawane żartem przez WSZYSTKIE ciężarne Kobiety, Które z TEGO CZY innego powodu przeprowadzą badanie rentgenowskie. Lekarze w zrobić wierzą Zdjecia rentgenowskie dloni, stop, zębów i Głowy Nie Maja, zbliżenie na płód.

Co więcej, badanie rentgenowskie przeprowadza SIĘ Zwykłe w specjalnym ołowianym fartuchu, Który opóźnia penetrację promieni rentgenowskich zrobić zdrowych narządów.

Najbardziej niepożądane dla promieniowania Să Cale Dolne plecy (W TYM nerki), miednica i jama brzusznat. te narządy się blisko makicy.

Ale ryzyko istnieje ZAWSZE: Nikt nie nie moze przewidzieć, Jak organizm reaguje Kobiety ciężarnej na Promieniowanie rentgenowskie.

      

Promienie X w pierwszym trymestrze

Pierwszy trymestr Ciążowy JEST uważany za najbardziej niebezpieczny ZE wzgledu na Wysokie poronienia prawdopodobieństwo (I dowcip 3 razy Wyższy niz Wagowo drugim i trzecim trymestrze).

W ciągu Tych 12 tygodni zarodek wprowadza SIĘ do ŚCIANY macicy, ą następnie wprowadza SIĘ zarodek zarodka. W pierwszym trymestrze tworzą SIE Randki Główne układy Dziecka, ą promienie rentgenowskie Moga powodować anomalie wag Tych procesach.

W dniach 5-6 tygodnia promieniowanie rentgenowskie ciąży może wpływać na proces tworzenia oprogramowania nadnerczego, w 4-8 - na tworzenie się i i zast Zastawki. W tygodniu 11 Promienie Xá zakłócanie rozwoju szpiku kostnego.

W pierwszym trymestrze zaleca SIE ZAWSZE, ABY lekarze powstrzymywali Się przed promieniami Roentgena. Ale winsy nag jesteście w stanie grać. Ale roentgen to nie koniec. by się skurczyć.

W drugim i trzecim trymestrze

Zdjęcia rentgenowskie w drugim i trzecim trymestrzeBardzo dobrze się czuje przy prześwietlenia jest chory ząb.

To jest fakt w czas stały w przypadku ciałek fizycznych. many fosforu i wapnia, "Podając" je do obowiązkowej instalacji układu kostnego płodu. A hamulec urządzeń do własnej problemów z zębami.

Aby uzyskać poprawne i wydaj leczenie zębów możesz potrzebować dokładnej diagnozy, do których również sprowadza się wynajemgenowski.

Dzięki czemu można odszukiwać, jeśli to możliwe, odwiedzając stomatystę. Bycie w drugim i trzecim trymestrze Wiele kobiet musiało wykonać zdjęcie rentgenowskie, co nie przekreśliło wszystkich objawów.

Podczas Badania rentgenowskiego na Pacjenta nakłada SIĘ ochronny fartuch wykonany z ołowiu.Ponadto Nowoczesna stomatologia moze wykorzystać specjalna maszynę rentgenowską, TZW viziograf, które pracuje lokalnie. Promieniowanie tego typu rentgenowskiego jest 10 razyłe niż zwykle, wynik jest widoczny na monitorze komputera.

Zawsze ostrzegaj lekarzy, w tym dentystów, o ich sytuacji. W końcu możliwe JEST, Ze Nie ma ostrego zapotrzebowania na Promieniowanie rentgenowskie, LUB istnieje możliwość oczekiwania z Tym badaniem.

Czy kobiety w ciąży mogą mieć piwo bezalkoholowe?Czy można pić? piwo bezalkoholowe podczas Ciąża? Odpowiedź na pytanie

Dlaczego nie możesz palić w Ciąży? Mozesz SIĘ dowiedzieę z tego artykułu.

Ja tutaj mogę się przeprowadzić /beremennost-na-rannih-srokah/problemy-na-rannih-srokah-beremennosti/simptomy-zamershei-beremennosti.html o szczyt informacji zamrożonej.

Jeśli trzeba to prześwietlić

Jak to zrobić zdjęcia zdjęcia rentgenowskie w czasie Ciąży?

Najwyżej oceniam je powieczeniu samej sprawy wynajmu. ale Zbyt przypadki nagłe, gdy za złe dotyczą życia lub komplikacje.

Jeśli trzeba Jeszcze rentgenowskich tam, należy wziąć pod uwagę ogólnie przyjętych wiązki promieniowania dawkę w Czasie ciąży: płodowy obciążenie całkowite Promieniowanie powinno Być nie wyższy niż 0,3 mSv (millisievert). Można to porównać do pojedynczego badania.

To skrót: SIĘ Kwestią przerwania ciąży.

Alternatywa dla badania rentgenowskiego

Alternatywa dla badania rentgenowskiegoTomografia komputerowa podczas ciążyt. Dawki krople tutaj są zbyt wysokie.

Najbezpieczniejszymi metodami diagnostyki rentgenowskiej są następujące egzaminy:

  1. Przede Wszystkim - ultradźwięki (ultradźwięki) za Pomocą fal dźwiękowych o wysokiej częstotliwości.
  2. Radiovisiograph. Promieniowanie JEGO JEST 10 razy Mniejsze niz w konwencjonalnym aparacie rentgenowskim i MA Lokalny Kierunek promieni. Jest również wyposażony w ołowiany fartuch.

Co jeśli ciąża kosztuje wykryta tylko po promieniach rentgenowskich?

      
W tym ważnym przypadku jest okres cyklu miesiączkowego. W przypadku wyników badań zakończone przed szacowanymi dniem miesiączki, możesz zachować spokój. Uważa SIĘ, ZE prześwietlenie w Tym okresie Nie JEST Bardzo Niebezpieczne.

Gorzej, jeśli wykonano zdjęcie rentgenowskie po spodziewanej miesiączceT.W Tym przypadku ryzyko wzrasta i konieczne bedzie omówienie Wszystkich możliwych ZAGROŻEŃ ZE Swoim ginekologiem.

Być moze trzeba bedzie przejść Specjalne badanie medyczne i genetyczne, ABY wykluczyć patologie genetyczne Dziecka.

Nie stało gotować bezpieczeństwo badań rentgenowskich. Więcej informacji, aby tego unikać - unikaj. Więcej informacji - postępowanie.

Po prostu dostosuj kadego z zera

  • o ile to zrobić, należy wykluczyć Państwo czynsz najmu w pierwszym trymestrze;
  • zawsze pytaj podczas badania ołowiany fartuch;
  • ostrzec o ciąży u lekarza przed badaniem;
  • omówić z lekarzem zestawu alternatywy dla promieniowania rentgenowskich.

Dlaczego lewatywa przed porodem?Często pytany: zrobić lewatywę przed porodem? Pytasz - służamy.

O tempie płci świetlanej w czasie możesz się świadczyć z tego artykułu.

      

CZY widzisz niedokładności, niekompletne LUB niepoprawne informacje W biała? Czy wiesz, Jakświeszyć Artykuł?

CZY chcesz wstawiać zdjęcia na zdjęciach Temat?

Pomóż nam ulepszyć strone! Pozostaw Wiadomość ja Swoje Kontakty w komentarzach - skontaktujemy SIE Z TOBA I wspólnie poprawimy publikacje!

Komentarze: 278
  1. Xenia

    Cześć, Naprawdę musiszewiej porady, dziękuję!

  2. Katarzyna

    Cześć, Dzisiaj zrobiłem zdjęcie rentgenowskie miednicy W2 projekcjach i sekcji szyjki macicy, ponieważ plecy SIĘ obracają. Nie było opóźnienia. Ty sobie wyobrażasz, test kupiłem po promieniach X i okazało sie, Ze zrobić +. Co masz zrobić? w rzeczywistości rozygenów się dzieje na polu umywalki. Obawiam SIĘ, Ze powiedzą aborcję I tak marzyłem o ciąży

  3. Tatyan

    Cześć, ostatnia miesiączka miała MIEJSCE 8-11 sierpnia, planujemy z mężem Dziecka, Nie chronimy SIĘ, A Dzisiaj, 17 sierpnia, zrobiliśmy zdjęcie rentgenowskie klatki piersiowej, Jakie Moga Być konsekwencje, jeśli poczęcie Już nastąpiło?

  4. Nadzieja

    Dzień dobry! W czasie 5 tygodni W W ciąży trzymała dziecko na prześwietleniu głowy. Fartuch był ubrany. Jakie jest dziecko dla płodu? Jaka jest taktyka zarządzania ciążą?

  5. Tatiana

    Cześć, ostatnia miesiączka trwała od 17 do 21 kwietnia. Następna powinna wystartować 18 maja, 18 maja, zrobiłem zdjęcie rentgenowskie PSA i zatrzymałem JE ALE Dalem mi fartuch. Miesięczny nie nadszedł. Zrobiłem test i występał wejście. Daj mi radę. Jakie Analizy i prawdopodobnie uzi potwierdzają obecność Patologii, CZY SIĘ trzeba bać? Co to jest dokładnie w moim przypadku?

    • Marousia

      Dzień dobry! Nierzecasz, że możesz zachować możliwość płodności. Byłaś chroniona specjalnym fartuchem, co oznacza, že napromieniowanie Raczej nie nie zostanie zredukowane zrobić 0. pow 12 tygodniach przejdziesz Pierwsze badanie i przejdziesz od JEGO wyników. W tym czasie mają czas USG nie wskazać stanu patologii.

    • Marina

      To jest lista psów. Nie poszli zrobić Czarnobyla, o nie nie zrobić Fukushimy. W tym przypadku promieniowanie jest bardzo małe, dodatkowo daje fartuch. Nie przejmuj się zbytnio. Jeśli Nadal bedziesz SIĘ martwić, udaj SIĘ zrobić Lekarza genetycznego i skonsultuj SIĘ. Da ci wskazówki do egzaminów.

  6. Svetlana

    Cześć. CZY U Dziecka moze pojawić SIĘ patologia i CO, jeśli u Mnie w 28 tygodniu ciąży i Pół urografia dożylna (Były trzy zdjęcia)? Czy to jest bardzo niebezpieczne?

    • Katia

      Swietłana, powinieneś poradzić SIĘ Tego Wszystkiego kosztem Tego ja mysle, ZE powiedziano przez CI dokladnie, ABY mogło wpłynąć CZY I JAK. Nadal musiałaś się na zgagę. Nie SIĘ martw, Nie sądzę, ZE powinno powstać coś Zbyt strasznego.

    • Marina

      Powiedziałbym, ZE JEST Nie Zbyt dobra, ale nie nie JEST śmiertelna. Wszystko będzie dobrze, nie martw się. Jeśli SIĘ martwisz, porozmawiaj Z genetykiem i zapytaj, Jak to moze wpłynąć, ciemnym piwem mysle, Ze Wszystko bedzie wagowo porządku, ABY NIE NIE JEST najgorsza PROCEDURA.

  7. Irina Wasilijewna

    Cześć, Mam 18.04. Przywołane dziecko. Nie podano fartucha ochronnego. Spodziewany 27.04 miesięcznie nie nadeszła. Przypuszczam, że to było 3więki. Bardzo się martwi ...

    • Katarzyna

      Droga Irinie, Nie martw SIĘ, Wszystko bedzie dobrze z tobą.Po Pierwsze, CZY Nie napromieniowali Cie tak SIĘ ZE martwisz? W drugim, Po prostu zrób test ciążowy, ABY wiedziec na pewno, CZY jestes w ciąży, CZY NIE. Cóż, najważniejsze JEST, ABY pójść Do Lekarza, ABY przejść testy i skonsultować SIĘ z kontem rentgenowskim, ponieważ moze by wpłynąć.

    • Marousia

      Dzień dobry! Nadal Nie wiesz, CZY JEST ciąża, CZY nie, ale Już ja doświadczasz. Nawet jeśli ciąża JEST, ABY zdjęcie Nie JEST Dla Ciebie zrobione. Jeśli w Tym Czasie coś wpłynie na Rozwój płodu, nastąpi poronienie. Dlatego Nie wARTo martwić SIĘ, jeśli NIC SIĘ Nie wydarzyło, ABY NIE bylo wpływu na owoc. Mogło inną SIĘ poczęcie, A potem dziecko zdjęć zrobionych zdjęcie.

    • Marina

      Doświadczanie Nie JEST Tym Warte. Nie zostałeś napromieniowany. Praca w warunkach zmienności jest bardzo niska. Układy szans, że sprawa na negatywnie na dziecko. W przypadku negatywnego działania potrzebujesz znacznie Wyższej dawki promieniowania niz ta, ktora otrzymałeś.

  8. Emma

    Urodziłem ludzi, wszystko jest w porządku. Wirts napisałem, że mam masę agentów i MRI. Wszyscy lekarze krzyczeli aborcję jednym głosem. Teraz patrzę na Moją dziewczyne ja mysle, že za dobrze, Ze Nie zrobiłem Tego głupiego. Dziewczyna jest bardzo aktywna, je dobrze, przybiera na wadze.

  9. Marina

    Cześć, Proszę odpowiedzieć na pytanie! Mam ciążę 11 tygodni. Konieczne było wykonanie zdjęcia rentgenowskiego płuc starszego dziecka. Ostrzegałem Lekarza O ciąży, wysłała mnie na półotwartych drzwiach okolo 2 metry ód Instalacji, podczas procedury SAM NIE widziałem Instalacji. Czy Czy jakieś? Dziękuję.

    • Lilya

      Dzień dobry! Nie, nie ma ryzyka rozwoju patologii. Pict w duża odległości. Ale moja rada dla Ciebie na dbanie o, nerwów i w 100% pewność, Ze Nie spowodujesz szkód Wag takich sytuacjach, po prostu odejdziesz LUB szczelnie zamkniesz drzwi. W tej sytuacji nie ma powodu do zmartwień.

    • Linki

      Marina, nie martw się, nie ma żadnego żadnego ryzyka. Zasięg działania rentgenowskiego NIE JEST aZ tak Wielki: W końcu, ABY uzyskać obraz o Wysokiej Jakości, musisz SIE przytulić ı Wampiry istnieją innym Pokoju, A Drzwiami nawet Poza NIE, A Wagowo obszarze Instalacji. Lekarz, którego ostrzegałeś, otyłość.
      W każdym razie, Zwykłe po 12 tygodniach, zaplanowany uzi JEST gotowy, wiec Nie bedziesz marnował! Twoje podekscytowanie na dziecku odbija SIĘ silniej niz prześwietlenie Wykonane starszemu. Wszystko będzie dobrze, zdrowie dla ciebie i dla dzieci.,

    • Marina

      Dzień dobry! Dla doświadczeń nie ma powodu. Byłaś Daleko, w drugim Pokoju, promienie Roentgena Nie mogły CIĘ dosięgnąć.Więc uspokój SIĘ, ponieważ Doświadczenie dokladnie odzwierciedli Twoje samopoczucie i dobro przyszłego Dziecka. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/info/pitanie-beremennoj-zhenshhiny.html, /beremennost/info/rezhim-dnya-beremennoj.html, /nedeli/1-trimestr/odinnadtsataya-nedelya.html

    • Nina

      Marina, witaj. Ładne, Nie martw SIĘ, Promieniowanie rentgenowskie Nie miało wpływu na Ciebie i płód, ponieważ podczas całej procedury Wampiry istnieją innym Pokoju. / Nedeli / 1-trimestr / mozno-li / obraz-zhizni /beremennost/slozhnosti/strah.html

  10. Katarzyna

    Witam, planujemy Z ciąża Meza. Mąż 5 miesięcy temu zrobiłem coś z kimś i zrobiłem kiedyś ketonalom. Przez miesiąc odkładaliśmy poczęcie.Ile możesz teraz zaplanować ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź.

    • Marousia

      Dobry wieczór! Nie mogę iść odłożyć na później. Promienie rentgenowskie Nie Maja wpływu na plemniki, JEST "Ketonal" JEST wydalany oo organizmu w ciągu 12 godzin. Jeśli nie masz więcej przeszkód, niech się nie rusza. Oczywiscie, jeśli jestes Bardzo zmartwiony, mozesz odłożyć na kilka tygodni pocztę na siatkę BEZPIECZEŃSTWA. Więcej osobników nie uważam tego za niezbędnego.

    • Natalia M.

      Dzień dobry, droga Catherine. Chodzi o zrobić, že podczas rutynowych Badań rentgenowskich na Dolna połowę tułowia nakładany JEST Specjalny fartuch, Który Chroni PRZED promieniowaniem rentgenowskim. W tej sytuacji nie musisz się martwić i planować poczęcie ze współmałżonkiem. Te fakty nie mają zastosowania, od tej pory się zmieniają. Jeśli chodzi o spermatogenezę.

    • Marina

      Dzień dobry! Promienie rentgenowskie są niebezpieczne w czasie. Na owulacji i plemników, Nie wpływ, wiec, wystarczy, ABY wydostać Randki, które można pozbyć się. Jeśli masz się dobrze, możesz zacząć próbować począć. Najważniejsze wiec, nawet w sytuacjach awaryjnych, Nie zapominaj, Ze Już próbujesz począć i moze Już Być w interesującej pozycji. Dla siebie przeczytaj: /rannie-sroki/pervye-priznaki/priznaki-beremennosti-do-zaderzhki.html, /planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, /planirovanie/pl-info/za-dve-nedeli-do-zachatiya.html

    • Nina

      Catherine, cześć. Czy wszystko w porządku ze swoim zdrowiem? Czy już się sprawdziłeś? /planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html Planujesz zacząć od początku za miesiąc, a nawet dwa.Zrób wstępne badanie, weź serię testów / planirovanie / pl-info Oglądaj z mężem genetycznym / planirovanie / pl-info

  11. Gulbarshin

    Cześć. Ostatnią miesiączkę w okresie od 2 stycznia do 27.01 stycznia. A 25.02.16 bez podejrzeń o ciążę przeszła fluorografia. Fartuch ochronny nie nałożył się. Zrobione uzi dosłownie wczoraj na 8-9 tygodniowo na uzi powiedziały LUB powiedziały, Ze Wszystko w normie LUB Tempie, rozwija SIĘ. Ale lekarz słyszał o: przekonaniewołowskim, przesłanym na aborcję. Nie chcę aborcji. Co masz zrobić? Czekam na twoją odpowiedź.

    • Anna

      Dzień dobry! Jeśli nie chcesz przerwać się w ciąży. Jeśli nie, to mogę to zrobić. Nie mozna powiedzieć, ZE ZE WSZYSTKICH takich przypadkach występują odchylenia w ROZWOJU, Bardzo często Dzieci rodzą SIĘ całkowicie Zdrowe. W cenie dla ciebie musisz wybrać Ciebie!

    • Linki

      Przede wszystkim nie panikuj. Wykonałeś zdjęcie rentgenowskie w bardzo krótkim czasie. Oczywiście nie jest zbyt dobre. Ale ogólnie Nasze Ciało JEST madre, aw najbardziej wątpliwych przypadkach, na wczesnych warunkach, działa na zasadzie "Wszystko Albo nic". Jeśli płód jest poważnie zagrożony, to od niego go odrzuca. Jeśli jesteś normalnie, jak pokazałeś uzi, to zziemu. Lekarz łatwiej JEST umówić na spotkanie SIĘ, niz Zrozumieć niuanse i dodatkowo je obserwować.
      Fluorografia JEST podawana kobietom rodzącym w dniu 2-3 PO urodzeniu Dziecka, A nawet dekantacja Mleka NIE JEST Konieczna. , Państwa potencjalne ryzyko nie jest tak duże.
      I twoja matczyna intuicja ...
      Wykonaj zaplanowany uzi po 12 tygodniach na uspokojenie. Z całego serca życzę bezwodującego zdrowego dziecka!

    • Marina

      Dzień dobry! Uważam, ZE bedziesz w powyżej tygodnia przeprowadzić aborcję w późniejszym terminie, jeśli odkryjesz jakies poważne odchylenia. A teraz daj szansę, obserwuj, przechodź wszystkie seanse i testy. Być może wszystko pójdzie dobrze i urodzi się piękne dziecko.

    • Katia

      Fakt, Ze Nie wiedziałeś o swojej ciąży i Wampiry istnieją pozbawiony osłony na prześwietlenia - ABY tak, Bardzo Zle, ponieważ płód w Tym momencie dopiero zaczął SIĘ rozwijać. /beremennost/info/rentgen.html Jestes Teraz wysyłany zrobić uzi, ponieważ pozniej Dziecko moze Nie Być w pełni Zdrowe MIMO ZE Teraz Wszystko Idzie dobrze.Zdarza SIĘ, czasami omija. Masz prawo nie mieć aborcji, decyzja jest tylko dwieja. / rody / podgotovka
      Źródło / novorozhdennye / uhod / spisok-veshhej.html

  12. tamuna

    Zdrastuite paslednie minustracia Biała U Menia 25 ianvaria, A1 Marta IA zdelala RenGen lexkix, moje pavliat na działkę? ginikolag gavarit, chto 50/50, kakie mogut trochę prablemi?

  13. Katia

    Cześć. Mam prześwietlenie zatok z nosa, okres poufny wynosi 8 tygodni. Na prześwietlenie na kamizelce ubrany był fartuch. Jak może wpływać na ciążę? Dziękuję.

  14. Irina

    Cześć. Rozwiń moje lęki! Od 2 lat staramy SIĘ zajść w ciążę, A potem dostaję SIĘ Do ambulansu Do Szpitala oo Kolka nerkową.Mój cykl wynosi 28 dni -2 dni. 19 tc JEST miednicy rentgenowskie, tomografia komputerowa TC20 jodem (9,5 mSv DAWKA)! Ja już cykl był w ciąży. Przy 31 dts Test JEST ujemny, Przy 33 dts, test JEST dodatni, hgch 368,8! Na szczęście nie ma limitu! Wykonała USG przez 6 tygodni - żywy zarodek SVD 1,1 cm! Teraz jestem bardzo zmartwiony, czy tę pracę?

    • Emma

      Cześć. Prawie straciłem dziecko ze strachu. Miałem garść czynszów: Glowe, szyję, klatkę piersiowa, miednicę, Nogi, plecy i więcej MRI, środki antygnetyczne. Ponownie przeczytać kilka stron i chciałbyś usunąć, ponieważ lekarz zasugerował, ALE JEJ Mąż twierdził, ZE włączona ponosi Dziecka. Teraz mamy 36 tygodni. Wziąłem konto w drogiej klinice, byłem w ciąży najlepszymi specjalistami oo, zdałem WSZYSTKIE testy i seanse. Wszystko z nami jest w porządku. Aktywnie kopiemy, odwracamy głowę, ona słyszy i czuje wszystko. teraz czekamy na nasze spotkanie.

    • Katia

      Irochka, bardzo często są takie sytuacje, takie jak twoje. /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ale bardzo często zdarza się, że się załamuje. Dziesięć niefortunnie się rozwija, ale nie tylko, ale też kozie mieć. Ja wszystkie złe rzeczyły cię ominąć. /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html Im więcej o tym myślisz, tym gorzej dla ciebie będzie ... Pomyśl o tym co najlepsze))

    • Marina

      Dzień dobry! Tak, jest naniedzeń Ciąża, jak tworzenie narządów. ALE WIELE Rzeczy prześwietlonych, Nie wiedząc, ZE SA w ciąży, A potem Wszystko Jest wag porządku. Dlatego radzę ci zachować ciążę i uważnie obserwować, Jak w przypadku miodu.Aborcję mozna przerwać w późniejszym terminie, jeżeli ujawnione zostaną poważne nieprawidłowości. Ponadto dzieci z zaburzeniami mogą również pochodzić od rodziców, które byli dokładnie obserwowani. Że dlatego, że coś się stało, do kolejność. Dla siebie przeczytaj: /mozno-li/ml-lekarstva/ml-vitaminy/vitaminy-elevit-dlya-beremennyh.html, / beremennost / analizy, /beremennost/info/rezhim-dnya-beremennoj.html

    • Marina

      Niestety, może. Jeśli już zaszłaś w ciążę, to przejaw miednicy małą. Lepiej bedzie rozmawiać z lekarzami i prowadzić Badania, wlasnie zaoferuje aborcję.

    • Nina

      Irina, odrzuć wszystkie obawy i wątpliwości. Uspokój się, jego szkodliwego wpływu na ciążę. Tak, na Krótki Termin rentgenowskie Nie pożądana JEST, ALE jeżeli JEGO odbycie fartuch byl używany, ryzyko mutacji płodu zminimalizowane. Nie domyślam się, że nastawienie jest bardzo ważne. Przekazywać analizy, być badanym, nie przegapić wizyty u lekarza, skonsultować się z genetykiem. /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html / mozno-li / obraz-zhizni

  15. Larissa

    Dobra pora Dnia! To Nie żartem Pierwszy witryn dni shtudiruet o zagrożeniach związanych Z promieni rentgenowskich na Dzieci, gdyż Jako lekarz internisty rozpoznaną odoskrzelowe zapalenie płuc możliwe Potwierdzenie wymaganego prześwietlenie płuc. Terminus wynosi teraz 33 tygodnie. Co możesz doradzić? Wszystkie obecne selekcje i analizy w granicach normy, ktg i doppler są dobre. Czy istnieje ryzyko w tym dniu? Fartuchy są ochronne w biurze.

  16. Nina

    Xenia, nie zwraca się do nikogo uwagi i nie martw się. Są ogromną szansą, że promieniowanie rentgenowskie nie dotyczy na zdrowie dziecka. Zostań księgowym na LCD, weź testy, przejdź przez ankietę, nie miejsce przyjęty u lekarza. Koniecznie zapisz się na konsultację z genetykiem. / beremennost / analizy /beremennost/info/rezhim-dnya-beremennoj.html
    /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html

  17. Xenia

    Cześć, Powiedz mi, co się z nich zrobić? N / D 24-26 lutego. 26-ego spadłem z drabina z kolba i przetoczyłem Kaplana na najniższy Stopień, ból byl Silny i musiałem zrobić prześwietlenie. Zrobiłem to, a 1 marca dowiedziałem się, że jestem w Ciąży. Lekarz powiedział, że ma aborcję. Bardzo się martwię. Jakie są konsekwencje dla dziecka po prześwietleniu?

  18. Olga

    Dzień dobry!
    Proszę o pomoc w tym pytaniu. Zrobiłem zdjęcie rentgenowskie doczołowego stawu żuchwy (Obie strony z otwarta i Zamknięta szczęką, okolo 4 strzałów). Wtedy dowiedziałem się, że jestem w Ciąży. Zdjęcie było za 1-2 tygodnie. Nie wiem, že delat..Genetik powiedział zrobić oglądania ... Chce Mieć Dziecko, ale boje SIĘ, ZE JEST Lala Nie Zdrowe .... ((((Bardzo przerażające ...

    • sv2006ys

      Genetyka pozostaw wiedzę Rzecz - musisz uważać. CZY pokryłeś Swój fartuch ołówkiem? W każdym razie usta i żołądek, sa Daleko od Siebie) moze Wszystko bedzie dobrze. Zostań księgowym, pamiętaj, ABY przejść przez Randki seanse: jeśli coś bedzie "nie tak", zostaniesz przesłuchany.

      • Olga

        Dziękuję)))) I Co Jest Nie Tak Moze Być ... .. Tak, zdałem sobie sprawę, ZE NIE ZAWSZE na ekranie widac, ZE ....

        • sv2006ys

          Czytaj O projekcjach na naszej Stronie, JEST dosc zrozumiale nazwa. Badania przesiewowe obejmują USG i badania Krwi. Wedlug Tych danych mozna Na Przykład określić Zespół Downa podczas Pierwszego BADANIA.

    • Yasya

      Ja nic nie zasłaniało CI żołądka? /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Powinienem byl ... ZE chociaż powinni wyjaśnić zrobić Pytanie przed zrobieniem zdjecia. A jednak wziął obraz glowy, mysle, jest mało prawdopodobne, ZE ZE MOZE dostać Dużo NA brzuchu. Wiec Nie musisz SIĘ tak martwić. Najważniejsze Teraz JEST zapięte.
      /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html
      /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html

      • Olga

        Dzieki, na ogół pozwolili mi sie przykryć fartuchem ... .no co dokladnie zakryłem, nie pamiętam

  19. Alia

    Cześć, W drugim dniu po zapłodnieniu, stalo 02/05/2016, promieniowania rentgenowskiego, Trzy Strzały, Dwie kręgosłupa szyjnego i lędźwiowo bez fartucha. 14 lutego 2016 r. Powinienunek SIE współpracy miesiąc. 15.02. Test byl negatywny, 19.02 Test wykazał Slabe Drugie pasmo. Dane ostatniego miesiąca 16.01. Wiem na pewno, že miałem Pozna owulację i poczęcie bylo dokladnie 05.02. Promieniowanie, Które otrzymałem, wynosiło okolo 1,2 mSv LUB 122 promieni rentgenowskich. CZY mozesz mi powiedzieć, w jaki sposób Promieniowanie rentgenowskie moze wpłynąć na Rozwój płodu? Jakieś JEST ryzyko anomalii płodu? CZY powinienem przerwać ciążę wcześniej LUB JA opuścić?

  20. Shynar

    Dobry wieczór! Prosze mi powiedzieć, JAK JEST niebezpieczny Cyfrowy RTG płuc W2 projekcjach W 6 dniu PO zapłodnieniu? W zeszłym miesiącu, 18 Stycznia, koncepcja na 30 Stycznia, 5 października. Mam 38 lat. 2 lata ciąży nie działały. Nie proponuje przerywać. dziękuję

  21. Katiusza

    Zrobiłem Dzisiaj zdjęcie, ABY żart ortopogram, Dawka 0101 MZV. Na USA 23 Stycznia, Nie bylo dominujący pęcherzyk, Który postanowił ponownie bez owulacji i udał SIĘ zrobić obrazů (((Pa Były 29.01.16 i 30.01.16 i 2.03.16 i pozniej, wcześniej, 23 (ALE TYLKO NA Szansa Trzy dni Trochę ) wtedy Mój MAZ poszedł wag PODRÓZY służbowej. zaczepiani Wszystkim należy odpowiedzieć, Ze moze zagrozić mojemu dziecku? mam 33 Prawie rok Czekając, jA jestem JEGO wysypka AKT Wszystko Jak okazało, Nie sądzę, Ze To Jest tak Niebezpieczne. w obrazie poprosił o ciąży powiedziałem, že na 50-50, ale Nikt Nie JEST Winny, že zrobić najbardziej konieczne, NADAL NIE rozumiem, Dlaczego uznał, ZE JEST JM yatse ciąża niemożliwa ...

  22. Katiusza

    Dobry wieczór. Mam następną pozycję, miesiąc. Były: od 11.01.16 15.01.16 zrobić, postanowił wyleczyć zęby i 15.01.16 zrobił zdjęcie z Górnych dwoch zębów (fartuch byl). 2.2.16 Wykonane panoramiczne Ujęcie szczęki (Przednie zęby), fartuch byl. Teraz dowiaduję SIĘ, Ze na stanowisku, na uzi 3-4 tygodnie (19/02/16). Cykl, Który mam 34-36 dni, zakładam, Ze w momencie wykonania zdjęcia.Jest byla owulacja ı zapłodnienie (w przybliżeniu OD marca 29 Stycznia zrobić Lutego, moze pozniej, gdy Cykl SIE wydarzy I 40 dni), zgodnie Z uzi, owulacja byla wątpliwa) , Nadal pil tsikloferon, Dziecko bylo chore i Samo Prawie bylo chore, to się okazało przez Pierwsze Dwa tygodnie). Teraz martwię SIĘ, JAK czy wszystko wpływa na DZIECKO?

  23. Nastia

    Co moge zrobić, Bardzo SIĘ martwię. Skąd mam wiedziec, ZE Wszystko bedzie dobrze (

  24. Natalia

    Nastya, cześć. Nie martw SIĘ, mysle, ZE JEST Twoje przyszłe Dziecko Poza niebezpieczeństwem. W Czasie przeprowadzania Badań Czas byl Nadal Bardzo Krótki. Wiec uspokój SIĘ, pielęgnuj i rodzisz Zdrowe Dziecko. Konsultacja genetyka bedzie Bardzo Pomocna, umówić sie na spotkanie. /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html / mozno-li / obraz-zhizni /beremennost/slozhnosti/opasnye-nedeli-beremennosti.html

  25. Nastia

    Cześć, miesięcznik mial MIEJSCE 11 stycznia. 10 lutego, prześwietlenie płuc i 9 lutego zatok MRT nosa. 10 dowiedział SIĘ, Ze JEST w ciąży. CZY ABY nie nie bedzie bolało Dziecka?

  26. Natalia

    Marina Dobre popoludnie!
    Dziękuję za Odpowiedź ja rowniez za Przydatne linki, lubiłem czytać :)))

  27. Natalia

    Alain, dzień dobry, dziękuję za Odpowiedź!
    Obawiam SIĘ, Ze w Tym Czasie mogła juz istnieć koncepcja (2-3 dni PRZED Migawkę, Nie wcześniej), nie wiem dokladnie momentu owulacji w Tym miesiącu, moze byc koncepcja ı PO fluorografii.
    W tak krótkim Czasie, JAK 2-3 dni PO zapłodnieniu, fluorografia moze Wag Jakis sposób negatywnie wpłynąć nA Rozwój Dziecka?

  28. Natalia

    Dzień dobry! Wiec znalazłem SIĘ W podobnej sytuacji i Bardzo SIĘ martwiłem. ALE sadzać po twoim statusie i odpowiedziach, JEST Wszystko Nie tak przerażające, ale Nadal wyjaśniaj, PROSZĘ. Mój ostatni miesięczny okres byl 4 Grudnia, średni Cykl wynosił 30-32 sprawdź w sklepie, 21 Grudnia musiałem wykonać fluorografię klatki piersiowej, TJ. wlasnie w dniach rzekomego poczęcia (plus minus 2-3 dni). NA początku stycznia dowiedziałem SIĘ, Ze jestem w ciąży. Zanim zrobiłem fluorografię, skonsultowałem SIĘ z ginekologiem i powiedziała, Ze Nie jestem Jeszcze w ciąży, O fluorografia Nie wpłynie na jaja. Na początku ciąży obserwowano u płatnego ginekologa, powiedziała Też, zęby SIĘ NIE martwić. Ale wciąż martwię SIĘ O SIĘ, Dziecko JEST Bardzo pożądane! Jak myślisz, Jakie Sa zagrożenia w moim przypadku?

    • Yulichka

      Oczywiscie, Ze na zle, ciemnym piwem KTO przez wiedział ... Ogólnie Rzecz biorąc, promienie rentgenowskie samo NIE docierają zrobić narządów Małej miednicy, ciemnym piwem ponieważ termin dziesięciu JEST MAŁY, ABY oczywiscie występują zakłócenia i doświadczenia. Uspokój SIĘ i poradź SIĘ genetyka, skonsultuj SIĘ, moze z cala pewnością potwierdzi, ZE NIE MA zadných anomalii płodu. Ale radzę CI Jeszcze Jedna Rzecz, mniej myśleć o złych rzeczach I Nie daj się zwieść, A Wszystko bedzie dobrze. Komunikuj SIĘ z dzieckiem, A Twoje Modlitwy Beda Lepsze niz kogokolwiek innego. Mniejsze Doświadczenie i negatywne emocje.

    • Lesya

      Mysle, Ze Nie. Ponieważ nie nie byłaś w ciąży Jeszcze, nawet jeśli dopiero zaczynasz myśleć w Tym okresie, NIE wpłynie na komórkę jajową zrobić. TAK JAK powiedział lekarz. /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
      /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Radzę CI SIĘ uspokoić i nie nie martwić, obserwować režim Spokoju. Następnym Razem Nie bedzie Już fluorografii bez Ochrony.
      /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

    • Alain

      Dzień dobry, Natalia. Jeśli PRZED wykonaniem fluorografii skonsultowałeś SIĘ z lekarzem, Który stwierdził, Ze Nie jestes w ciąży, Nie Widze powodu Robić zmartwień. Nie musisz martwić SIĘ TA PROCEDURA Nie moze znaleźć odzwierciedlenia w Rozwoju płodu.

    • Marina

      Dzień dobry! Nie martw SIĘ, ponieważ sam do Mówisz + - 2-3 DNI.Twój Cykl zmienia Się W ciągu kilku dni, dokladnie wtedy, gdy byl seks, którego Nie pamiętasz, możliwe, Ze Nie bylo koncepcji wagowo Czasie fluorografii. Szkodzi SIĘ, gdy wystąpiło nawożenie i zaczęły SIĘ tworzyć narządy. Ale nie nie miałeś Tego, wiec nie nie zawahaj SIĘ. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/info/rezhim-dnya-beremennoj.html, /beremennost/info/pitanie-beremennoj-zhenshhiny.html, /mozno-li/ml-lekarstva/ml-vitaminy/vitaminy-elevit-dlya-beremennyh.html.

  29. Tatiana

    Dzień dobry! Ostatnia miesiączka MA MIEJSCE 8.03.2015. 30.09.2015 (8 Tydzień ciąży) Najstarszy Dziecko spadło dramatycznie, A rannych JEGO stopa byłą znacznie płacz, łzy, rzucili SIĘ do RTG, Ostrzegałem Wagowo Panice ı przerażeniu ciąży ı stal w pobliżu, trzymając NODGE na zdjęciach. Niczego na MNIE NIE włożyli. Byłem wtedy całkowicie pochłonięty stanem Dziecka i szczerze mówiąc nie nie pamiętałem nawet, že zostały napromieniowane. Teraz okres 26-27 tygodni, oo byl hospitalizowany SARS, Nic poważnego, ABY SIE zobaczyc doświadczenia dziewcząt na promieni rentgenowskich w Czasie ciąży í MAM JUZ perforowane Dreszcze, pamiętał JEGO napromieniowane moim wczesnym okresie.Minęły Dwie seanse, Nie bylo zadných odchyleń, aw Szpitalu zrobiły zarówno ultradźwięki, JAK I Dopplera, Wszystko bylo w porządku. Teraz Myśl, ZE JEST coś nie nie tak niepokojące, ciagle niepokojące. Wiem, że jest za późno, aby się martwić, nie można tego naprawić. Powiedz mi, PROSZĘ, musisz Już ISC I CZY wARTo?

    • Marina

      Dzień dobry! Czas Już Minął wystarczająco, Randki niezbędne testy i seanse, Które zrobiłeś, jeśli coś nie nie bylo tak, juz zostało ujawnione. Wiec SIĘ uspokój, Nie wypróżnij SIĘ, Twoje doświadczenia łatwo nie nie przyniosą. Wieluniu Nie wie o swojej sytuacji I Nie wykonuje zdjęć rentgenowskich, A Wszystko Idzie dobrze - Dzieci Să Zdrowe. Nie mógł Mieć aborcji z powodu swoich doświadczeń. Wiec SIĘ Nie uspokój. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/slozhnosti/gipotrofiya-ploda.html, /beremennost/slozhnosti/strah.html, /nedeli/2-trimestr/dvadtsat-sedmaya-nedelya.html.

    • Lesya

      Do niefortunne, że nie myślałeś o tym, co masz robić. /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html
      / rody / podgotovka Ale jeśli Teraz Masz Już połowę Wolnego Czasu i powiedziano CI ZE Wszystko Jest w porządku, ZE NIE MA zadných uszkodzeń ani odchyleń, ABY SIĘ Nie musisz martwić. Czym jesteś? Ponownie zaczynasz od stresu, w powyżej tygodnia niezrozumiałym - NIE JEST celu zalecane.
      / beremennost / info / serdtsebienie-ploda

    • SWETLANA

      Tatiana, domyślnie po wszystkie czasy płodu przeszła w czasie, zadowalająca. O co się martwić? Nie wiatr. Promienie rentgenowskie wiosennego patologie, ale nieruchomości ujawnione podczas Badań przesiewowych. Zwykłe w takich przypadkach zalecają genetyczne, ale zrobiłeś Wszystko, ciesz sie. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

    • Alain

      Do widzenia, Tatyana. Przede Wszystkim Dziwne, ZE NIE nosiłeś fartucha, ponieważ Dotyczy zrobić NIE TYLKO Kobiet w ciąży, Wszystko powinno Być chronione przed promieniami Roentgena. Po Drugie, pomimo faktu, Ze Nie bylo żadnej Ochrony, istnieje wariant, ZE zdjęcie rentgenowskie nie nie miało wpływu na ciążę, nawet jeśli termin byl tak mały. Niestety, Teraz Nie mozna wykryć zadných odchyleń, musimy poczekać, AZ Czas bedzie dłuższy, A następnie bedziemy musieli przejść Dodatkowe badanie.

      • Tatiana

        Tak, Teraz pamiętam, fartuch Nie byl nawet oferowany zrobić ubioru ani Mnie, ani Dziecka. Pozwolenie genetyczne.

  30. Yana

    Dzień dobry! Powiedz mi, PROSZĘ, CZY prześwietlenie płuc szkodzi silnie podczas ciąży w 28-29 tygodniu? Miałem gorączkę, został przewieziony zrobić Zakładu Medycyny WEWNĘTRZNEJ dla ciężarnych i kazano zrobić zdjęcie rentgenowskie klatki piersiowej, ponieważ istnieje podejrzenie zapalenia płuc, w pierwszej chwili odmówił, ale potem ... Dzieki Bogu uzgodnionych, zapalenie płuc NIE zostało potwierdzone, Samo MIEJSCE JEST NIE znaleźć bardzo martwi dziecko. Rentgen został wykonany na urządzeniu mobilnym, O żołądek został zamknięty za Pomocą ołowianego fartucha.

    • Alain

      Dobry czas, Yana. Wokół kwestii, CZY Jest Możliwe Przeprowadzenie Badania rentgenowskiego podczas ciąży, prawdopodobnie Nigdy nie nie bedzie kłótni. Jako lekarz ale MOGE CI powiedzieć, Ze jeśli w okolicy brzucha Nie pojawiły SIĘ promienie X, Nie ma Absolutnie Czego SIĘ BAC. Zwłaszcza, jak już znano, termin, jaki masz, jest dość duży.

      • Yana

        Dziękuję, Bardzo mam Nadzieje, Ze obszar brzucha LUB brzucha Nie został dotknięty przez belki, PRZED zrobieniem CZY zrobieniem rentgenowskiego WIELE razy zapytał, CZY jestem prawidłowo ubrany w fartuch.

    • Lesya

      Zasadniczo pokrywałeś fartuch, a to jest dobre i ma swoje zalety. Ale nie zapominaj również, że fartuch nie zawsze trzyma wszystkie promienie. To rzadkie! Ja nie mogę kupić dużej, ale niewielkiej ich liczby. / rody / podgotovka Ale nie panikuj! Musisz iść, zrobić testy i sprawdzić. Jeśli wszystko jest w porządku, nie masz absolutnie żadnego sensu. Wszystko będzie dobrze, a dziecko będzie zdrowe. Dbaj o siebie, a także swoje dziecko. / beremennost / info / serdtsebienie-ploda
      /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html

      • Yana

        Bardzo dziękuję, To Jest pewien sprzedać Randki niezbędne testy í bedzie czekać na Trzeci przesiewowych, ABY wierzyć najlepszy.

    • Marina

      Dzień dobry! Mysle, Ze Nie powinieneś SIĘ martwić, ponieważ nosiłeś fartuch, wiec bylo Bezpieczne Dziecka. WIELE OSÓB oo Ostrą potrzebą robienia zdjęć rentgenowskich i gdyby Randki środki zostały zastosowane, Nie bedzie zadných konsekwencji. Zrobiłeś tak Wszystko, JAK powinno, ponieważ Teraz Wieluniu JEST Chorych i, niestety, zapalenia płuc. Lepiej być bezpiecznym, a wyleczone traktowanym. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/bolezni/bronhit.html, /beremennost/bolezni/kashel.html, /nedeli/3-trimestr/dvadtsat-devyataya-nedelya.html.

      • Yana

        Dziękuję Bardzo za Odpowiedź, Bardzo martwię SIĘ O Dziecko, Teraz uspokajam SIĘ i wierzę w NAJLEPSZE.

    • SWETLANA

      Yana, nie martw się. Powiklania prześwietlenia płuc podczas Ochrony W Tym Czasie NIE wystąpią, ryzyko JEST minimálne. Weź również witaminy + kwas foliowy. Polecam ci się uspokoić. Poczynając od polowy ciąży, lekarze przepisują zdjęcie rentgenowskie wedlug wskazań zrobić wykluczenia Choroby. Radzę przeczytaj:
      /planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html
      /mozno-li/ml-lekarstva/ml-vitaminy/vitaminy-elevit-dlya-beremennyh.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

      • Yana

        Dziękuję bardzo za odpowiedź, uspokojony. Czytałem pacjentów artykuły. CZY seanse trwały 12 I 19 tygodni, Wszystko Jest dowcipniś porządku, Teraz Nie MOGE SIĘ doczekać Trzeciego pokazu.

  31. Alain

    Cześć, doktorze! Powiedz mi, co masz zrobić? Ostatnia miesiączka musi 10 grudnia. Pod koniec grudnia zrobiłem 2 zdjęcia stawu kolanowego. W dniu 15 stycznia MRT 22 Stycznia - Rentgen Kości miednicy. 25 stycznia zrobił test, była ciąża. Lekarz wyznaczył okres 6-7 tygodni. Sluchac Mnie, Nie oferowanych wyciągnąć z upływem Czasu, zrób aborcji, mówiąc, ZE Dziecko urodzi SIĘ niepełnosprawne. Mam dwoje dzieci. Powiedz mi, jak być w tej sytuacji, chcesz uratować dziecko?

    • SWETLANA

      Alain, trudno się rozpoznać, ale opinia lekarza jest prawidłowa. Oczywiscie mozesz odwiedzić genetykę i TE rozwiązać sytuację, przeprowadzając Dodatkowe Badania przesiewowe w Różnych okresach ciąży. Ważne JEST, ABY zdać sobie sprawę, Ze W późniejszych etapach bedzie trudniejsze zrobić podjęcia decyzji o aborcji LUB porodu przedwczesnego zeznań. Współczuję.Polecam lekturę:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

    • Alain

      Cześć, Alena. Bez względu na to, jak smutno, lekarz ma rację. Jeśli nie nie chcesz zepsuć sobie Życia LUB ewentualnemu dziecku, dokonaj aborcji. Taka ilość promieniowania z duzym prawdopodobieństwem wpływać Bardzo płodu, zwłaszcza taki Krótki okres.

    • Olga

      Oczywiście tutaj pytanie jest skomplikowane. Ale czy jesteś gotowy na naprawdę nieważne? . Pokaż teraz wiele negatywnych wydarzeń. Skonsultuj się z genem.Masz Już Dwoje Dzieci. Ekspozycja na Promieniowanie rentgenowskie daje dziecku WIELE negatywnych emocji. Moze urodzić SIE Z wieloma patologiami, jeśli urodził sie warzywem, CO zrobisz? Pociągnij, aby na Siebie? KIEDY umrzesz ZE Swoim mężem, kto by zrobi? TWOJE DZIECI? I bedzie JAK Życie z losami patologiami? pomyśl o Tym dobrze. Pytanie JEST kontrowersyjne. Z Drugiej strony moze dac szanse, ALE CZY To Jest dobra okazja? Zapytaj genetyki, CO Jest Możliwe patologia, A jeśli jest ich wiele I SA Jeden Bardzo prawdopodobne, Nadal SIĘ na aborcję. Teraz dobry lek, mozesz urodzić pozniej.

    • Marina

      Dzień dobry! Tak, bylo WIELE negatywnych czynników, szczególnie RTG miednicy. W Tym okresie układane Să narządy zarodka. Ale Nikt nie nie moze zmusić CIĘ zrobić aborcji. Trzeba TYLKO Zrozumieć, Ze jeśli ISC zapisać, A wraz z NIM wszyscy Nagle coś NIE Dzieje SIE JEST, To Jest w Zaden sposób zrobić pijacki. Masz wystarczająco Dużo Siły, by kształcić, kochać.Mozna zostawić Długi, występują w genetyce przez Randki Projekcje, A jeśli Nagle coś znajduje Się na aborcję w późniejszym terminie, ale biorąc STRAKA uwagę szanse. W końcu, 100% Nikt nie nie wie, Jak to bedzie, zdarza SIE, Ze zdrowi rodzice Nie Să Całkiem zdrowymi dziećmi. Lekarz powiedział, že tak, ponieważ prześwietlenie w Tym okresie JEST Bardzo szkodliwe. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html, /beremennost/analizy/trojnoj-test.html, /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html. To zależy od ciebie.

  32. Olga

    Dzień dobry, powiedz mi, JAK straszne JEST prześwietlenie zatok szczękowych w 25 tygodniu? Straszny ból Głowy przez kilka dni, nawet Nie mógł myśleć, Przyjaciół poradził mi, ABY zrobić zdjęcie - po prostu Nie mógł nawet myśleć, JAK głupi JEST wykonywana, prawdopodobnie z powodu BOLU wagowo głowie, A potem SIE rozmyślił z promieniowaniem rentgenowskim (zapalenie zatok) Już w rękach zużyte Dwa DNI, terapeuta zrobić uspokaja, Mowi, Ze Wszystko bedzie dobrze, Ona Też czasami wysyła, w internecie, Z ktorých Zaden NIE moze zostać znaleziony.

  33. Anna

    Cześć, Pierwszy Dzień miesiąca miałam 22 Listopada. Badanie moczu dla ciąży 2 razy wykazał pozytywny wynik.
    05 Stycznia złamałem w parze z przesunięciem i zrobiłem łącznie Sześć promieni rentgenowskich (2 Wagowo Twarz i strzał Profilu) W Różnych instytucjach (fartuch) Pilzner wciąż ... W dniach wynosi 5, 7, 9, 12 i stycznia. Jakie żartem prawdopodobieństwo wystąpienia Problemów PO Tym?

    • Alain

      Na Dziesięć Temat juz zostało powiedziane Całkiem Sporo. I Znowu prześwietlenie Części Ciała odległych od miednicy, po prostu nie nie moze wpłynąć na płód, nawet jeśli okres JEST tak mały.

    • Yasya

      Konieczne bylo ostrzeżenie Lekarza O ciąży i wykonanie TYLKO jednej Migawki RĘKI W fartuchu. /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html
      / rody / podgotovka Teraz nie wiem, co moze Być. Ponieważ fartuch Nie ZAWSZE Pokrywa, A nawet więcej, wykonałeś Sześć strzałów. Wszystko bedzie w porządku, CZY NIE, uzi pokaze. / beremennost / info / serdtsebienie-ploda

    • SWETLANA

      Anna, Czy wiesz o ciąży, Dlaczego pozwoliłeś na tak WIELE Badan? Prawdopodobnie szukałeś przyczyny, ZE ciąża nie nie uratuje. Teraz zrobić masz.Nawet jeśli używałeś fartucha podczas Badań, prawdopodobieństwo Dziecka bez Patologii JEST Minimalne. Dawka promieniowania mój wczesnym stadium Rozwoju JEST Bardzo Wysoka Przy takiej ilości promieni rentgenowskich. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

    • Olga

      Dlaczego bylo tak Dużo zdjęć? Prawdopodobieństwo, ZE obrazy SA ZAWSZE obecně. ale chodzi o celu Ze Nie byłą na miednica, Która byłą Badana, pilzner Řeka, takze oo fartuchem, A NIE SAMYM nA początku ciąży. WARTo wiec skonsultować SIĘ z lekarzami, ale wydaje mi sie, ZE NIE trzeba sie spodziewać Wieluniu szkód.

  34. Margarita

    Misprint: spadł 9.01.16 :(

  35. Margarita

    Dobra pora Dnia! Mam taka sytuację. Bardzo Mocno spadłem na kość ogonową, lekarz podejrzewał złamanie kompresyjne, mianował K.T. Planowaną ciąża W TYM cyklu, Pilzner zrobiłem 01.03.16 drażliwego, ciąża NIE wykazały, zrobiłem 11.01.16 kt do Testu Już 14.01.16 byl pozytywny. Ostatni miesiąc rozpoczęty 12.11.15 trwał okolo 16 - 12 - 15. Pytaj, Jakie JEST prawdopodobieństwo Patologii z powodu napromieniowania KT (byla mała miednica)? Z góry dzieki. Bardzo zmartwiony.

  36. Oxana

    Dzień dobry, Bardzo podekscytowany. Jutro idę zrobić Lekarza na badanie ciążowy. Test 29.12.15 Zrobiłem - JEST pozytywny. Teraz straszna toksyna. Ostatnia miesiączka trwała od 23 zrobić 27 Listopada, A następna miała trwać OD 23 24 zrobić Grudnia. Nie wiem Jeszcze, Ze byla w ciąży, poszła zrobić Lekarza, ABY sprawdzić, bolała ja głowa ZLE szefem Rentgenowskiej wykonany 18.12 i 20.12 prześwietlona dolne zęby, zaskoczony, Ze lekarz nA Krwi i moczu na końcu i na początku Grudnia Nie widzi ciąża fartuch ochronny na Rentgen SIĘ Nie ubrał.Wszyscy Mówią, ZE Pien aborcji, na długo oczekiwana druga ciąża, mam 30 lat. Co moge zrobić, JAK MOGE wyjaśnić dzieckiem problemem oo? CZY to tam? Dziękuję.

    • Emma

      Dzień dobry. Ja sam nie nie wiedząc, ZE jestem w ciąży, mial Wypadek, w ktorým bylo kilka zdjęć Najemcy: miednicy, pleców, szyi, nóg, kręgosłupa, Głowy, UDA í MRI. Antybiotyki. Wszyscy mówili o aborcji. Mój Mąż i ja nie nie słuchaliśmy. Teraz mam siódmy miesiąc. Randki Zapowiedzi przesiewowe SA Wspaniale. Dziecko kopie, czkawka w brzuchu. W USG KIEDY Mój Mąż zobaczył nasza księgżniczkę, JAK dotknęła JEJ Twarzy za Pomocą Uchwytów, Nie powstrzymywali łez. Ponieważ wciąż myśleliśmy o aborcji. Ja ide Z pozytywnym nastawieniem. Wszystko bedzie dobrze!

    • Lesya

      ABY dokladnie SIĘ upewnić, ZE Masz ciążę, musisz oddać krew zrobić hgch. /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Jeśli tak, aby podejmij drażliwego. I wlasnie sie wyciągnij WNIOSKI na pewno chodziło o aborcji. Zrobiłeś prześwietlenie Głowy i ząbba przez Daleko brzucha OD a WSZYSTKO NIE moze Cie dotknąć.Wiec Nie denerwuj SIĘ !!! Idź sprawdz. /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html
      /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html

    • Olga

      Zacznijmy w kolejności. Toksykoza, musisz wiedziec, Jak to zrobić, CZY iść usunąć.
      Dalej. Wszyscy Mówią o aborcji. Kim Sa te Randki? CZY One SA SA pieczami? CZY przeprowadzili Ankiety? Mniej słuchajcie Wszystkich niekompetentnych Osób. Idź do ginekologa, zdobny wskazówki. Mysle, ZE ginekolog skonsultuje SIĘ z Toba, mozesz porozmawiać z genetykiem. W związku z powyższym, co mówić, należy wypowiedzieć SIĘ na Temat Tego artykułu.

    • SWETLANA

      Oksana, naprawde problemem. Przejazdy bez zabezpieczenia są niebezpieczne we wczesnej ciąży. Dostarczone NA badanie wczesniejszej FAZY. Mozesz Uratować ciążę, ale bedziesz mial dziesięć Czas genetykę i kilka sekund Badań w różnym Czasie. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

    • Nina

      Oksana, w Tej Nocy Trudno uwagę z cala pewnością. Oczywiscie zle, ZE promienie rentgenowskie przeszedł bez fartucha, ale wciąż JEST nadzieja, že nie nie bedzie miało wpływu na płód. Radzę skonsultować SIĘ z neurologiem, endokrynologiem i genetykiem. / beremennost / analizy /beremennost/slozhnosti/prichiny-golovnoj-boli.html /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html

  37. Diane

    Rzeczy wydają Surowce. Antybiotyk Cyprofloksacyna JEST kategorycznie przeciwwskazana w Czasie. Skonsultuj się z genetykiem. Ginekolog poinformuje cię, że musisz dokonać aborcji. Musisz jednak wyznaczyć czas, aby musisz Ciebie. /mozno-li/ml-lekarstva/antibiotiki.html /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html / Nedeli / 1-trimestr

  38. Samantha

    Dzień dobry! Powiedz mi, proszę, czy warto się martwić? Sytuacja taka JEST: miesiąc Były OD 15 20 zrobić października, 03 listopada zrobił rentgenowski Moją corke (zapalenie płuc byla) i 13 listopada sprawia powtarzane rentgenowskie, byłem w fartuch ochronny. Po Tym, w dniu 23 Listopada, usunąłem Zeba, cięcie Lekarza powołała: Cyprofloksacyna, Diazolin i ibuprofen. A potem dowiedziałem się o ciąży. Bardzo martwi się o rozwój dziecka.

  39. Olga

    Dzień dobry, szybki, jak może się dziać rentgenowski Ciąża? Zrobiłem rentgenowskie najmłodszy syn byl w fartuchu, stal Apartament obok niego zrobił Światło rentgenowskie, belki Były TYLKO O macicy. Ostatni miesiąc był 26 listopada rentgenowskie zrobione w dniu 27 grudnia. Dawka 0.26m3v. Jak niebezpieczne jest? Dowiedziałem się, że była w ciąży, po napromieniowaniu.

  40. Anna

    Dzień dobry. Madly Aktualności. 4 dni temu. 10 ma owulacji (seks bez zabezpiecz).

    17 Przyszedł Grudnia zrobić RenGen, wysłano Mnie zrobić zrobienia Testu, oczywiscie, pokazał Jeden pasek. 23 grudnia poszedł i zrobiłem RenGen kręgów szyjnych. Fotkali 2 razy, ale mam fartuch (zielony i ciężki).

    25 grudnia, nie zaczęły miesiąkać, ale pojawił się charakter. Tj ciągnie Dolnej Części brzucha, ból w klatce piersiowej (CHOC Nigdy nie nie nie nie nie nie nie nie zbłądził Cykl JEST), test CZY 30 Grudnia - Dwa pasy. W recepcji w dniu 11 stycznia, ale obawiam się, że w tym czasie będę zwariować. Narewie do forum, staram się do ścisza cisza.

    Co sprawia, że ​​klikasz w tym, że wypożyczasz kręgosłupy? Przednich wnętrz przecięło ze sobą przeciwbólowymi.

  41. Valentina

    Dzień dobry. 24,11 odpowiedzieć ostatni cykl, średni czas trwania cyklu wynosi 28-29 dni. 24.12 wykonano irygometrię - czyli z pod Wnioskiem aplikacji - 1 m 3 wiek. 26.12 dowiedział się o ciąży. Ginekolog od razu powiedział lub powiedział - aborcja. Ale to jest pierwsza ciąża i pożądana. Jaki jest poziom graficzny dla dzieci w moim przypadku?

  42. Julia

    Sytuacje są różne, ktoś ma szczęście, promienie lasera ich unikają. Jaźń traci dziecko. /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ważne, że jest kwestią przypadku, nikt nie może coś mówić na pewno, co się stanie. Ale fakt, że się po tym wszystkim, żeby przejść do testowania, aby tak.
    /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html
    /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html

  43. Natalia

    Dzień dobry. Powiedz mi, proszę, czy w tej porowej. Dwa zrobić Trzech sprawdź w sklepie PO zapłodnieniu byłam obecná bez Sprzętu ochronnego na zdjęciu klatki piersiowej, ktora Mój syn robił w związku z podejrzeniem zapalenia płuc. Rowniez w dniu rzekomej miesiączki ponownie obecnym (Stała) w rtg klatki piersiowej dwuletniego syna w fartuch ochronny. Okazuje SIĘ, Ze Dwa razy byl na zdjęciu rentgenowskim syna W Czasie 2-3 dni po owulacji i 2 tygodnie po owulacji. Znalazłem informacje W, že na tak krótkich terminach, jeśli nie nie bylo poronienia, mozesz złać Zdrowe Dziecko. Bardzo, czekam na dwie osoby konsultację, doktor. Pomoc, proszę.

    • Julia

      Nie zleconych zdjęć do wynajęcia. Jeśli Ekspozycja JEST większa niz 100 mSv moze wystąpić narażenie rozwijającego SIĘ zarodka, A wiec możliwe pojawienie SIĘ nieprawidłowości w Rozwoju Dziecka. Twoja sytuacja nie jest niebezpieczna. Po Pierwsze, Czas JEST Dla Ciebie za krótki.W pierwszych tygodniach następuje prawidłowe przyłączenie zapłodnionego jaja, rozpoczyna SIĘ Tworzenie zarodka. Poza tym rentgen nie zrobił ciebie, ale muszę syna. Oczywiście nie chroni cię przed materiałem, ponieważ byłeś z chłopcem. Ale ta DAWKA JEST Niewielka i dla Ciebie.

    • Lesya

      Cóż, po raz pierwszy ... pominąć ... bo miałeś tylko wszystko. Za najwyższą sprawą chronieni i oferuje bezpieczeństwo. Dlatego Dwa dni nie mogą być zagrożone. Jeśli nie ma promieni, to tak, naprawdę możesz znieść absolutnie zdrowe dziecko!
      /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html
      /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
      /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Do morza wymaga kontroli.

    • Anna Kolomova

      Rozumiem, Ze PO Raz Drugi miałeś fartuch ochronny, z zastrzeżeniem, Ze promienie X Nie prawda, I SYN To Jest duża różnica. Ta opcja zawsze ma możliwość, że salon jedzie, ale nie martw się tak bardzo. Wszyscy Beda w porządku ja takze oo owocami, TYLKO na Przyszłość próbujcie Wyjść I Nie Być Obecni na napromieniowaniu.

  44. Anna

    Cześć,
    Najnowsze miesiące były 16 października. Owulacja powoduje awarię 2 listopada.
    1-2 listopada był ostatnim razem z jej mężem.

    Była hospitalizowana w oddziale reumatologicznym od 3 do 18 listopada.
    Po przyjęcieciu wskazała, że ​​ciąża jest dostępna.
    Test zrobiłem 05 listopada, moze Analiz na HCG odmówiłem zrobić Pod Pretekstem, Ze Nie robią w Szpitalu (choc immunologiczne zrobił. Bardzo Dziwne). Test wykazał wynik ujemny. W tym samym dniu zbadared ginekologa.

    Karta daty napisana, że ​​nie było Ciąża.
    Zaczęliśmy także spędzać inspekcje.
    6.11 - uzi jamy brzusznej.
    9,11 - uzi pęcherza.
    10,11 - USG miednicy, Który powiedział, Ze test ciążowy spędziłem w niewłaściwym Czasie, a to byłoby malo prawdopodobne pokazał wiarygodnych Informacji. a na tej stronie napisano, a także widzącą torbiel żółtego ciała.
    11.11 - Prześwietlenie przełyku baru (bez fartucha).
    Po prostu wziąl fizjoterapii i maści Laserowej (Rece, łokcie, ramiona, szyja)
    Po wszystkich badaniach diagnozy dostają 5 kroplomierzy z produktem Trental. a każdego dnia przed wypisem użytili Kurantilowi, Nimesulidowi.

    16 listopada musiałem mieć miesiączkę, ale ona przy przyszła. 26 listopada zrobiłem test, który zwykle pokazał jeszcze dwa paski.
    Ginekolog ogłosił okres 6 tygodni (ale od dnia poczęcia 4).

    Bardzo martwię się płodem. Do mojej pierwszej ciąża. Czy mogęem się martwić?

  45. Ludmiła

    Dobry wieczór! Taka sytuacja mam. Leżał w Szpitalu oo gorączka ı kaszlem, myśleliśmy, Ze COS poważnego, zrobić zdjęcie rentgenowskie klatki piersiowej i pokroić cefazolina 3 razy dziennie, w dodatku wciąż pije kaszel Lasolvan ı rimantadyny, ı pilusów Ż ciśnieniem tabletochki, Wykonane kilka Systemów I Nie Mów, Ze Nie . Wrócił zrobić Domu, test A następnie postanowił zrobić, Bo byłem chory, o skok ciśnienia, terapeuta Jeszcze powinni zrobić í upewnić SIE, ZE NIE MA ciąży. Ale była! Drugie dziecko. Terminus wynosi około 4 tygodni. Powiedz mi, w jaki sposób leczenie może na nim zainiec? Co mogę mi doradzić w tej sytuacji?

    • Inna

      Cześć, Ludmiła! Gratuluję narodzin nowego życia w tobie! Leczenie i dobre samopoczucie w tym okresie nie dotyczy wpływu na dziecko. Okres od momentu poczęcia AŻ zrobić 5-6 tygodni, większość Matek Nie SA świadomi swojej pozycji i Moga palić ani używać Antybiotyków / mozno-li / ml-lekarstva a to może pozostawiać swój ślad, ale może wcale nie być / Nedeli / 1-trimestr. Ale zarodek umiera przed 3-4 tygodniami, może prezent coś tutaj / mozno-li / obraz-zhizni lub jego rozwój nie został dotknięty możliwymi szkodliwymi lekami.

    • Nina

      Tutaj, jak mówią, "albo patelni, albo zniknął." Wydziel. Porady od genetyka i ginekologa. Idź do szpitala, podejmij testy. Cefazolina w Czasie Ciąża, Wszystko Jest Więcej szczegółów. Radzę samemu przeczytać /mozno-li/ml-lekarstva/antibiotiki.html /beremennost/bolezni/kashel.html / mozno-li / ml-lekarstva

    • Olga

      Pozytywnie, leczenie nie działa. Polecam iść do lekarza, zarejestrować się, opowiedzieć o tym leczeniu. Rentgen promuje mutacje. Ale, jak to powiedzieć, ale dawka treningu nie jest bardzo wysoka. Więc może wpłynąć, a może nie. Antybiotyki również nie przynosiły zainteresowania dziecka. Ogólnie Rzecz biorąc, wniosek JEST Jeden, skonsultuj SIĘ z ginekologiem. Niestety, są szanse, że ciąża będzie musiała zostać przerwana.

    • Yana

      Nie Chce Cie zdenerwować z góry Mulu dostosować zrobić czegoś poważnego, ALE JEST ONA traktowana, A zwłaszcza zastrzyki, moze Mieć wpływ na ciążę. /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
      /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Polecam natychmiast skontaktować SIĘ z ginekologiem i przekazać WSZYSTKIE niezbędne testy i egzaminy! Ponieważ w tak krótkim Czasie płód, w przypadku jakichkolwiek naruszeń, moze Po Prostu Nie wytrzymać.
      /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

  46. Marina

    Dobra Pora Dnia. 20 Listopada zrobił prześwietlenie miednicy, ostatniej miesiączki byl 09 października, ALE Cykl żartem nieregularny. Analiza wykazała hCG ~ 3-4 tygodnie (na 28 listopada JEST) Aparatury Rentgenowskiej napromieniowania wynosi 0,6 zrobić 1. Powiedz silnym wpływem promieni rentgenowskich NA CZY DZIECKO? Bardzo zmartwiony, ponieważ. pierwsza ciąża. Dziękuję.

  47. Arina

    Dzień dobry. Dzisiaj ma na celu obliczenie tomografii Komputerowej Mózgu (Cykl 26-dniowy, Dwa dni pozniej, powinna rozpocząć SIĘ menstruacja). Z mężem staramy się wyobrazić dziecko. CZY W planowaniu istnieje ZAGROŻENIE dla Zdrowia I CZY TE Koncepcje utrudnia badanie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

    • Marina

      Poinformuj lekarza, że ​​planujesz ciążę. Zgadzam się. Wszystko w porządku, nie musi być szkód. Ale lekarz nadal ostrzega. Na wszelki wypadek.

    • Alain

      Nie muszę się absolutnie nic obawiać. Po Pierwsze, obszar organów rozrodczych Nie została poddana napromieniowaniu, A Drugie PO, tomografia komputerowa JEST mniej szkodliwe, w przeciwieństwie zrobić konwencjonalnych rentgenowskim.

    • Światło

      MRI z podejrzeniem Ciąża. Zaczekaj na Początek opóźnienia miesiączki LUB, przeprowadź testy, A następnie po cichu Przejdź zrobić MRI. Oczywiscie, pod warunkiem, že MRI Nie został ci przydzielony w trybie pilnym. Ze założłodześ ciążę w Tym cyklu. Przeczytaj:
      / Testy / t-info
      /rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html
      /beremennost/info/horionicheskij-gonadotropin.html

    • Marina

      Cześć, mysle, že na badanie Nie ma negatywnego wpływu na Twoja przyszłą Koncepcje. Promieniowanie rentgenowskie wywiera Zasadniczo Wielki wpływ na Kształtowanie SIE narządów płodowych w niewielkim okresie Czasu i zasadniczo, jeśli wytwarzano je w Dolnej Części. I Bedziesz Mieć ból glowy i nie nie jestes w pozycji Teraz, wiec NIE MA niebezpieczeństwa, a miesięczny bedziesz mial, ABY Znaczy, ZE JEST zapłodnione jajko NIE. Tylko jeśli bedziesz traktowany, należy zachować ostrożność, ponieważ nie nie Randki leki Moga Być w planowaniu, wiec poczęcie moze nastąpić w okresie Leczenia. Dla siebie przeczytaj: / planirovanie / ovulyaciya, /planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, / Planirovanie / Vitaminy.

  48. Viktoria

    Trzymała synkę przez 20-21 tygodni, dostał prześwietlenie płuc. Fartuch byl dla Mnie ubrany, ale Wszystko działo SIĘ tak Szybko, že nawet Nie zdawałem sobie Sprawy, Ze Nie powinienem tam STAC. Jak poważnie może cierpieć płód? Pinky Czuję, na uzi, jak tylko od razu.

    • Marina

      Dzień dobry! Tak, najlepiej byłoby, gdybyś w ogóle NIE Obecny byl, ALE JAK SIE okazało. W przyszłości pamiętaj, aw skrajnych przypadkach poproś kogoś o pomoc. Pij kompleks wzmacniający witamin, chudego więcej na mleczarni. Ogólnie Rzecz biorąc, Nie wARTo SIĘ martwić, ponieważ fartuch mial przewlekłych została PRZED promieniami X. I MA Silny wpływ Tylko w pierwszym trymestrze. Po prostu Nie zapominaj o pokazach iw przypadku Czego natychmiast skonsultuj SIĘ z genetykiem. Wykonaj test potrójny, pokaż w wake, jak rozwija się płód. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/analizy/vtoroe-uzi.html, /beremennost/analizy/trojnoj-test.html, / nedeli / 2-trimestr.

    • Anna Kolomova

      Trudno domyśl cokolwiek rzecz. Na Szczęście nakładasz fartuszek ma ogromny oraz zwłaszcza, Ze czujesz, Ze Dziecko JEST popychane. Ale tutaj sprawa leży Gdzie indziej, w JEJ ROZWOJU, ponieważ wpływa NA Nia napromieniowanie. Chcę iść do egzaminu US i przekaż te same odpowiednie dentyści.

    • Światło

      Lekarz, Który przeprowadził badanie rentgenowskie, powinien dac ci fartuch ochronny. W końcu Twoja ciąża już jest uwagęalna. Oczywiscie, Rentgen NIE JEST Bezpieczny, piwo wagowo twoim Czasie uszkodzenia SA zminimalizowane. Nie martw się, ale powiedz o tym ginekologowi. Możliwe, że osiągnąć narciarz z genetyki. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html
      /planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html

    • Sasha

      Tak, na uzi biegać! Fartuch cię zamknął, a więc trochę ocalił od promieni. Ale są takie przypadki, że fartuch nie zawsze pokrywa całkowicie ... /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html
      / rody / podgotovka Ale nie martw się, może nic złego się nie stało! więc nie musisz się wcześnie zawijać. Idź do uzi, całośćsz dokładnie poinformowany.
      / beremennost / info / serdtsebienie-ploda

  49. Maya

    Cześć, Ja w 6-7 tygodniu ciąży operowanej PILNIE Za Pomocą laparoskopii, musiałem wykonać znieczulenie ogólne í prześwietlenie jamy brzusznej. Po Operacji wykonano ultradźwięki, powiedziano płodowi, ZE żyje, serce bije. Teraz mam 10 tygodni i wszystkie razem przerwać ciążę. Nie wiem co robić? Dziecko jest pożądane. Czy były takie przypadki?

    • Marina

      Dzień dobry! Przypadki są różne. Jak to zrobić, musisz zdecydować.U zdrowych Absolutnie Rodziców Dzieci niepełnosprawne rodzą SIĘ I NA odwrót. Co zrobić na początku dziecka, wszystko na ma wpływ, nie jest znane. Jeśli jestes Gotów WIELE dla niego ZAGROŻENIE, zostawić, przechodzą Randki Projekcje, Konsultacje, ale Być przygotowany na to, Ze Nie mógł SIĘ urodzić "NIE JAK Každý Inny" i potrzebują duzo Uwagi i wysiłku BO SIE NIE ROBI NIC złego. A może wszystko będzie dobrze. Posłuchaj swojego serca i podejmij decyzję. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/slozhnosti/opasnye-nedeli-beremennosti.html, /beremennost/analizy/trojnoj-test.html, / Možno-li / ml, lekarstva / ml, Vitaminy.

    • Anna Kolomova

      Oczywiście takie przypadki zdarzają się i niestety często. Wękiwszystkie pielgrzymki. Jeśli chodzi o twoją sprawę, to widzisz, to zależy od ciebie.WIELE OSÓB MA aborcje, ponieważ znieczulenie í napromienianie NIE Daja niczego Dobrego Razem, A niektórzy Nie chcą się pozbyć SIĘ SIĘ Dziecka i rodzić.

    • Sasha

      Niestety, Nie Masz Jednego z najlepszych przypadków ... zrobić Bardzo Zle, Ze to się stalo. Znieczulenie, ZDJĘCIA rentgenowskie i inna Operacja - zrobić Bardzo Okres przypomina Taki Jak Ty. / beremennost / info / serdtsebienie-ploda Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co doradzić w Tej sytuacji. Trzeba skosztować Dobrych specjalistów, ABY Nie popełnili Bardzo poważnego błędu ... Przekaz drażliwego, zapoznaj SIĘ z różnymi lekarzami, A wtedy na pewno znajdziesz wyjscie z Tej sytuacji.
      /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html
      / rody / podgotovka

    • Światło

      W 6 tygodniu Przeprowadzenie Badania rentgenowskiego JEST dosc Niebezpieczne, A Ty dostałeś operację pod dosc toksycznym znieczuleniem ogólnym. Powikłania płodu są oczywiste. Radzę odwiedzić genetykę i monitornić mu wszystko. Przygotuj się moralnie. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

  50. Alina

    Dzień dobry. Mam 23 tygodnie. Musiałem zrobić zdjęcie rentgenowskie, aby wykryć zapalenie zatok. CZY są jakieś sposoby na zmniejszenie prawdopodobieństwa wystąpienia negatywnych konsekwencji dla dziecka? Fartuch Byz zakryty, ale zdjęcie zrobiono zliczyć Aparat.

    • Alain

      Niestety, nie ma jeszcze osiągniętego poziomu, nie ma możliwości wynajęcia Moze Być wykonane Absolutnie bez konieczności. Ponieważ jednak żołądek byl zakryty, w związku Z Tym promienie X NIE dotarły, jednoczesne oznacza, Ze Twoje przyszłe Dziecko Nie bylo napromieniowane i Nie powinno SIĘ martwić.

    • Nina

      Nie martw SIĘ, eksperci zmniejszyli wpływ promieniowania X na płód zrobić minimum, przykrywając Cie fartuchem. Ale nadal muszę się firmy znaleźć i, proszę, wkręć się mniej / beremennost / analizy /beremennost/info/serdtsebienie-ploda.html /nedeli/2-trimestr/dvadtsat-tretya-nedelya.html

    • Anna Kolomova

      Najważniejsi Specjaliści zrobili - pokryty fartuchem, ABY znacznie zmniejszyło ryzyko promieniowania rentgenowskiego oddziałującego na płód. Najważniejsze, ABY SIE NIE JEST Abys zawahał - i nerwów SA zbędne, dla Spokoju ducha, testowania, testów i na wszystko. Nie wypowiedziam, żeby przyjęcie do skutku na płód.

    • Yasya

      Najważniejsze, ZE zostać opublikowanych ubezpieczeniem, a to juz uratowało wpływ na Dziecko. stały mistyfikacja, przez znikąd nigdzie byś nie poszedł. /beremennost/slozhnosti/gipoksiya-ploda.html Unikaj wpływów - Wyciętego krzyża, ale zdążyłem i muszę wziąć Poddany ankiecie! Odpowiedź: nie można dać stuprocentowej odpowiedzi. / beremennost / info / serdtsebienie-ploda / rody / podgotovka Nie ZAWSZE zdarza SIĘ, ZE promienie Nie spadają ... Test Tylko zadecyduje o Wszystkim i odpowie.

  51. Katya

    Cześć, MoJa miała ostatnia miesiączka MIEJSCE 19 Lipca, A 11 sierpnia zrobiłem zdjęcie rentgenowskie klatki piersiowej. A potem zrobiłem test ciążowy, pozytywny. Nie wiem co mam zrobić, mam 19 lat.

  52. Alevtina

    Dzień dobry! Przyszły tkaną życie bieżące (03.10). Około tydzień wcześniej przeprowadziłem test ciążowy, było na negatywne. Ale Mąż zaludnił SIĘ, powiedział, Dlaczego SIĘ zgodził, ale co jeśli. Wrócił zrobić Domu, ponownie zrobił sondę - negatywny.Teraz siedzę cierpię ja Nagle I prawda JEST w ciąży? Jeśli tak się stanie, czy śniadanie do na płód? Ostatni miesięczny okres do 10,9-13,9.

  53. Xenia

    Taka sytuacja. Miesięcznie było od 17.08 do 22.08. 02,09 zrobiło wynajemgen płuc, z przodu i na boki. Nosić fartuch od pasa w dół. Na początku dnia pomyłkę o r. I zrobiłem egzamin. Pozytywnie. Miesięcznie zaczynało SIĘ O 7,09, czyli w okresie rentgenowskim bylo trzech i pół tygodnia, jeśli liczy Sie od Pierwszego Dnia miesiąca. Ciąża JEST Bardzo pożądana, Prawie rok Nie moze zajść w ciążę. Chociaż spodziewane JEST I Drugie Dziecko, Nie Chce aborcji i nie nie moge Tego Robić moralnie. Ginekolog Mowi - 50 zrobić 50 I Lepiej Mieć aborcję. Szef departamentu ginekologii twierdzi, Ze Nie widzi nic złego w Tyma. Czytam Dużo Informacji, Wszędzie, Gdzie Piszą inaczej. Mój mózg gotuje się i płacze. Teraz 5 tygodni z małym funduszem. W przyszłym tygodniu pójdę zrobić innego Lekarza PO Rade i uzi. Co masz zrobić? Tak na marginesie, Mój ginekolog wysłanych przez 4 tygodnie na uzi, dopochwowo, ciąża Nie widzi, powiedzmy, Trochę więcej Życia, Masz 6 tygodni, ABY zrobić Lepiej.

    • Yana

      Tak, na pochwie Nic Nie zobaczysz w tak los czasie. Prawidłowo Rob, co jesz, to zrobić innego Lekarza. Wiele fartuch może cię nie chroni. /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
      /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Nuuuu, To Jest Bardzo kontrowersyjne Pytanie, CZY MA COS na to wpływ, CZY NIE TYLKO .... Musisz skontaktować SIĘ Z dobrymi specjalistami, ALE TYLKO ONI Moga ci powiedzieć, CZY wARTo je zostawić, CZY Lepiej je usunąć, bez wzgledu na to , Jak smutno aby brzmi dla Ciebie i zacząć meza ... /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

    • Nina

      Nie rozpaczaj. Jeśli ciąża JEST DLA Ciebie tak pożądana, poród. Osobiście kojarzę SIĘ oo Opinia szefa ginekologii, Nie ma tu nic strasznego, termin dziesięciu byl Bardzo mały w Czasie Badania rentgenowskiego í nie nie miało wpływu na zarodek SIE. Przejdź do polecenia na pewno gurze genetyki /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html . Z Czasem odwiedź Lekarza, wykonaj niezbędne testy, zrób Zrzuty EKRANU I Wszystko bedzie dla Ciebie idealne. / beremennost / analizy / beremennost / analizy

    • Marina

      Sytuacja oczywiscie JEST skomplikowana.
      Jeśli Masz aborcję, Nie mozesz zajść w ciążę, wykorzystując jednocześnie TYLKO CZYSZCZENIE JEST wykonywane, a to zart Bardzo szkodliwe i Niebezpieczne.
      Idziesz w nocy.
      Jeśli Cale do SAMO Promieniowanie dotknęło Dziecko ... Myśl. CZY mozesz wychowa chore Dziecko?
      Mysle, ZE musimy poczekać na Badania i przejść przez nie, zdecydujemy potem, A ponadto Wszystko bedzie mozna pominąć.

    • Anna Kolomova

      Jeśli dopochwowo Nie Widza, ABY owoce SA Zbyt małe LUB JEST ciąża ektopowa. Jeśli chodzi o zdjęcie rentgenowskie, ginekolog słusznie powiedział, Ze Nie mozna SIĘ tu domyślić, Ze Promieniowanie Nie wpłynęło na Dziecko AŻ zrobić 50/50. Termin byl mały, TYLKO Trzy tygodnie w Czasie prześwietlenia, ZBYT WIELE NIE mogło wpłynąć na płód, piwo to zalezy OD CIEBIE.

  54. Katarzyna

    Planowaliśmy ciążę i stosunek płciowy w dniu owulacji, dlatego mysle, Ze to się stalo, urolog przeraża Mnie, MOWI, Ze Tej ciąży nie DA SIE Uratować. Ja gdzies czytałem, že w tak krótkim Czasie po prześwietleniu, Zasada "Wszystko Albo Nic" działa, ABY Znaczy Albo imbryon umiera natychmiast, Albo żyje i bedzie zdrowy.Dziękuję za Twoje odpowiedzi.

  55. Katarzyna

    Dzień dobry! Proszę pomóż, odpowiedz na moje pytanie!

    Mój Mąż i ja chcemy drugiego Dziecka i zaczęliśmy robić Robic Trzy dni temu, ale wczoraj zostałem umieszczony w Szpitalu ZE stanem zapalnym nerek, dzisiaj zrobiliśmy Trzy ZDJĘCIA rentgenowskie dla nerek! Teraz nie mogę znaleźć miejsca dla siebie!

    Jak moze przez nadawac na Dziecko, nawet okres Okres trzech dni?

    • Yana

      Nie wiesz nawet, CZY jestes w ciąży, CZY NIE, pilzner Już zaczynasz wyciągać TAKIE wnioski.Najpierw trzeba wyleczyć SIE, połknąć, ą następnie rozpocząć prace nad dzieckiem. Ale całkowicie if poczniesz i prześwietlenie NIE trafnie NA TWOJA ciążę. Dbaj o siebie i swoje zdrowie. /rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html
      /beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
      /beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html

    • Anna Kolomova

      CZY naprawde sądzisz, že za Trzy dni zaszłaś w ciążę? Nawet jeśli do objawi SIĘ W Przyszłości, Teraz zdjęcie rentgenowskie nie nie wpłynęłoby na Dziecko, ponieważ nie nie JEST Ono nawet embrionem. Teraz ciąża nie nie moze zostać rozpoznana, Nie bedzie dobrze wpadać w panikę, z wyjątkiem nerwów.

    • Marina

      Renner nerek? Zwykle się USG. Ale w każdym razie NA dalekie JEST OD faktu, že w ogóle istnieje ciąża. Nie wARTo martwić SIĘ dokladnie, jeśli zrobić TAKIE ekscytujące, zapytaj Lekarza. W każdym razie, w Tym momencie, nawet jeśli ciąża miała MIEJSCE, Nie powinno byc zadných Problemów.

    • Svetlana

      Katarzyna, uspokój SIĘ. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę NIE JEST BARDZO Wysokiem. Ja po prostu Nie ma Możliwości, ABY SIĘ O Tym dowiedzieÄ ‡, ponieważ testy pokazują JEGO dostępność dopiero PO, 7-14 dniach. Nie obwiniaj Siebie I Nie prowadź zrobić stresującego STANU, Nie ma dla najlepszego efektu na ogólny wczego organizmu. W tym skrócie Czasie prześwietlenie Nie stanowi szczególnego zagrożenia. Pilnuj się!

  56. Nina

    ZAWSZE musisz Mieć Nadzieje na NAJLEPSZE. W Czasie Badania rentgenowskiego miałeś Bardzo krotki okres Czasu ı dlatego istnieją Wszelkie powody, ABY sądzić, Ze Nie miało do wpływu nA płód. Urodzić! Nikt Nie ma prawa, ABY CI przeszkadzać. Mysle, ZE JEST Konieczna konsultacja genetyka, JAK Air. Umów SIĘ NIM oo na spotkanie w recepcji. /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html / mozno-li / obraz-zhizni / beremennost / analizy

    • Emma

      Bardzo dziękuję Wszystkim! Byłem Przy analizie mikrojądrowej jamy ustnej z genetyki, powiedziałem, ZE JEST Bardzo małe ryzyko, przepisane leki. Mysle, ZE Wszystko bedzie dobrze. Zrobię więcej pokazów. otpishites Kolejní.

  57. Emma

    Witaj, 13 dziecko zacząć miesiączkę. Piątego Dnia wykonano MRI, prześwietlenie miednicy, klatki piersiowej, glowy, nog. 18 dowiedział SIĘ, Ze JEST w ciąży. Ginekolog powiedział - 4 tygodnie ciąży. Nie chcę aborcji. Jakie Moga Być konsekwencje?

    • Marina

      Konsekwencją Moze Być, ale Nie Musi, w końcu nie nie wybuchł reaktor jądrowy wagowo pobliżu. Poinformuj Lekarza o ginekologu, Który JEST w ciąży. W zasadzie wydaje sie mi, Ze Promieniowanie Nie JEST tak Dużo, prawdopodobnie Nie bedzie zadných konsekwencji.

    • Anna Kolomova

      Trzeba myśleć, o nie nie uciekać SIĘ Robić pochopnych wniosków odnosić SIĘ zrobić Genetyka, Powie CI szczegółowo o możliwych konsekwencjach Wszystkich. Jestes Już w ciąży 4 tygodnie - owoc zaczyna SIĘ rozwijać, i nie nie tak łatwo powiedzieć JEST, CZY JEGO wpływem MRI. Wiec Nie zwlekaj z podróżą.

    • Światło

      Konsekwencje Moga Być Różne: mutacja narządów, Części Ciała LUB zaburzeń psychicznych. Miałeś MRI, RTG, A wszystko się działo na etapie realizacji Zarodka. Mimo żeby radzę skonsultować SIE Z genetykiem. Przeczytaj:
      /planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      / beremennost / slozhnosti

  58. Gulfphia

    Cześć,
    Chce opowiedzieć Moją historie i podzielić moimi doświadczeniami SIĘ. Synek zrobił rentgenowskie jamy brzusznej, stałem za wiodącego tarczy i trzymała ISC za Reke Bo Nadal byl Trochę mil Gorzko płaczący wag Tym SAMYM (bolało MRS w żołądku). "Mój okres" wynosił co tydzień 13 tygodni. W Tym Czasie wszyscy byliśmy w szoku, Wszystko wydarzyło SIĘ W Nocy ı Nie sądzę, Ze ABY moze miec wpływ na płód. Teraz wątpię, CZY wszystko jest w porządku Z moim dzieckiem w środku. Pierwsze badanie przesiewowe przeszło PRZED TA sprawa, A ciąża przebiega doskonale.Teraz nie nie moge SIĘ doczekać drugiego USG i mam Nadzieje NA NAJLEPSZE.
    Drodzy lekarze, chcialbym usłyszeć waszą OPINIE.
    dziękuję

    • Mila

      Mam południe Sam problem !!!! (((Byłem tam, KIEDY moja córka Nie RenGen. Teraz nie wiem, CO Robić? Jak to robisz?

  59. Marina

    Cześć, KIEDY zrobił rentgenowskie miałeś 2 - 3 tygodnie, Czas JEST Bardzo mały, wiec Nie sądzę, Ze zrobić JEST BARDZO Silny wpływ na płód. Jeśli Dziecko JEST pożądane, rodzisz. Bieżące testy, przesiewania, Konsultacje z genetykiem i Wszystko bedzie dobrze. Po rentgenowskich możliwe JEST urodzić Zdrowe Dziecko, Wieluniu Nie zdaje sobie Sprawy oo ciąża i wynikającej przejść nosic. Dla siebie przeczytaj: /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html, /beremennost/analizy/trojnoj-test.html, / Nedeli / 1-trimestr.

  60. Aziza

    Dzień dobry, doktorze. PROSZĘ O TWOJA radę. Jestem w rozpaczy.

    20 czerwca, 15 miesiąca Były należne. Sprawdziłem ciążę za Pomocą Testu, wynik JEST pozytywny, Drugi pasek JEST blady. Niezabezpieczony AKT byl 04.06.15 g (wiem, Ze JEST do koncepcja mogłaby miec MIEJSCE wagowo Tym dniu).

    Numery 15-18 czerwca 2015 g.ya wziął rentgenowskie klatki piersiowej Światła i prześwietlenia miednicy (lewe udo, ABY Być dokładne) nie nie nie wiedząc o ciąży.

    Ginekolodzy <br> przerwa. PROSZĘ, żebyś poszedł prowadzić mojego Problemu. Z góry dzieki.

    • Olya

      Promienie rentgenowskie na ogół nie nie Sa zalecane i ogólnie nie nie Sa pożądane w Czasie ciąży. jeśli naprawde parę, aby robią. Idź na dobry czek, ABY określić Swój Stan.

    • Światło

      Zdecydowanie Nie mozna powiedzieć. WIELE Rzeczy zalezy od ciąży. Najprawdopodobniej rentgen powstał Między dwoma słowami tygodniem poczęcia. Konieczne JEST skonsultowanie SIĘ z genetykiem. Sytuacja JEST skomplikowana. Fakt, že wykonano zdjęcie rentgenowskie miednicy, a to zart Bardzo niepożądane Przy uruchamianiu. ciąża. Jeśli zdecydujesz SIĘ zajść w ciążę, bez Problemu przejdziesz Randki seanse. Przeczytaj:
      /planirovanie/pl-info/konsultatsiya-genetika.html
      /beremennost/analizy/pervyj-skrining.html
      /beremennost/analizy/vtoroj-skrining.html

    • Yasya

      Kazdy lekarz mowi inaczej. Tak, Też ci powiem.Ze rentgen i fluorografia Maja znaczny zły wpływ na ciążę w długim okresie Czasu !!! Ale Nie odchodź od razu i nie wyciągaj aborcji! Przejdź przez dostęp W, A następnie decyduj, co dalej.

  61. Olga

    Czasami zdarzają SIĘ sytuacje, KIEDY z powodu nieświadomości, Ze Jestes w ciąży, wykonujesz prześwietlenie. Miałem TE SAMA stan, ale Wszystko poszło dobrze. I NIE JESTEM Jedyny. Najważniejszą rzeczą JEST, ABY SIĘ Nie rozłączam w Tej sprawie I Wszystko bedzie dobrze. Nie ma dokładności - Zasad braku takich eksperymentów. Istnieje ryzyko, ALE SA Inne okoliczności, A jeśli podejmiesz Dziesięć Temat Bardzo skrupulatnie, bedziesz mial migrenę.

  62. Vic

    Cześć, CZY mozesz powiedzieć mi, Ze wiek ciążowy 26 tygodni Były podwyższone krwinki białe i przeszkadzać kaszel, nieżyt nosa i gardła, Lekarza ginekolog zdecydowały, Ze muszę zrobić zdjęcie rentgenowskie płuc, JEST przekonany, Ze płód nie nie zostaną naruszone, żart gdy zrobić wskazane mozna by zrobić.

    Bardzo jestem zmartwiony, Nadal występuje, zdiagnozowano zapalenie płuc, Wysłany został zrobić Szpitala, ciemnym piwem NIE żart zrobić potwierdzone, zaczęliśmy badać Teraz kaszel uczestnictwa, Konsultacje Lekarzy i zebrane ponownie postanowił wysłać prześwietlenie prawego płuca.

    Mam panikę, Bardzo SIĘ Boje o Dziecka, powiedz mi, Jak byc moze, kto stanął PRZED Takım wydarzeniem?

    • Julia

      Lekarze robią Wszystko dobrze w twoim przypadku, bo nie nie chcą Mieć SWOJĄ chorobę mial żadnego wpływu na Dziecko ... mozna zrobić zdjęcie rentgenowskie, ale najważniejsze, trzeba zamknąć Swój żołądek. SA traktowane ..

    • Olga

      Pamiętaj, ABY przeczytać informacje W W na pewno chodziło niebezpieczeństw związanych z promieniami Roentgena w Czasie ciąży /beremennost/info/rentgen.html#comment-6538
      Najważniejszą rzeczą JEST zjednanie SIĘ I przywrócenie odporności dzieki witaminom
      /mozno-li/ml-lekarstva/ml-vitaminy/polivitaminy-dlya-beremennyh.html
      ABY wygrać kaszel, pomogą C Nie TYLKO inhalacje parowe, pilzner Să Też Inne sposoby, Read Dziesięć Artykuł /beremennost/bolezni/kashel.html
      ALE JEST prawdopodobne, že Masz objawy alergii
      /beremennost/bolezni/allergiya.html
      Przed zakończeniem Badania Nie należy niczego ZLE przyjmować. Uwierzcie, ZE Wszystko bedzie musiało Być Dobre. Twoje Dziecko JEST wysyłane przez Boga zrobić Ciebie. Lekarze zrobią Wszystko, ABY przewlekłych Twój Stan. Najważniejsze, ABY nie nie nie nie moge wymyślić diagnozy DAC SIĘ zwieść. Czasami robimy SIĘ chory i stwarzamy problem. Zaufaj profesjonalistom i Wszystko bedzie dobrze z Toba.

    • Veronica

      W twoim przypadku Lepiej jednak przejść kontrolę W W, ponieważ Dobro Matki Bardzo Mocno wpływa nA Dziecko. Jeśli kaszel przeszkadza ci przez Długi Czas, pora, ABY SIĘ Dziecko pozbyło Tej niedogodności. Radziłbym przeczytać te Artykuły /beremennost/bolezni/kashel.html i /beremennost/bolezni/bronhit.html. I Nie martw SIĘ O Leczenie, ponieważ w koniecznych przypadkach nawet noworodki Să napromieniane kilka razy Wagowo tygodniu promieniami rentgenowskimi ı Nie ma zadných komplikacji.

    • Światło

      W Tym Czasie zdjęcie rentgenowskie przyjmuje SIĘ W celu wskazania. Nie bój SIĘ, Ważne JEST, ABY przewlekłych owoce PRZED fartuchem. Zdecydowanie potrzebujesz Leczenia. Kaszel moze Być reakcją alergiczną. Teraz ważniejsze JEST przywrócenie pracy organizmu, ABY Nie bylo zadných komplikacji związanych z ciąża. Postępuj zgodnie Z Najwyższej. Przeczytaj:
      /beremennost/bolezni/kashel.html
      /beremennost/bolezni/bronhit.html
      /beremennost/bolezni/allergiya.html

  63. Anastasia

    Najbardziej interesujące, Ze zaledwie Dwa tygodnie Temu, spędziłem na Drinka kuracji antybiotykowej Vilprofen, Być moze, Nie znaleziono mykoplazmy, trzeba bylo leczyć, O „Ile zrozumiałem z instrukcja i antybiotyk pomaga w chorobach redundantnego układu oddechowego AW moim przypadku wpływ na kaszel Ż niego zerowy ,

  64. Anastasia

    Cześć, mam TAKIE Pytanie.

    Jestem z 7 tygodnia ciąży, do Dnia Tego (26 tygodni i 3 dni) Nie puszcza suchego kaszlu. Kilka dni zrobić Prawie Wcale, A TAM NIE NIE dal mi normalnie współistnieć, kaszel Nie częste, ale nieprzyjemne uczucie wagowo klatce piersiowej NIE Daja Normalne Życie.

    Byl Czasu, niech kaszel na miesiąc, A Teraz ponownie wznowione i Stały SIĘ Bardzo rzadkie rekolekcje w ilościach śladowych plwociny zielonkawy KOLOR, Rozmiar milimetr LUB Dwa.

    Mysle o najgorszym, Nagle gruźlicy! Ostatnia fluorografia została wykonana w 2012 roku dowcipniś lipcu, BEZ ZMIAN patologicznych, Nic Nie przeszkadzało PRZED ciąża.

    CZY W moim Czasie możliwe żartem prześwietlenie moich płuc í Jak moze przez wpłynąć na DZIECKO? Z góry dziękuję za odpowiedź.

    • Vera

      Zacznę OD faktu, Ze Nie Masz gruźlicy, Ze śluzem z krwią i Silna potliwością każdej Nocy. Kaszel moze Być Przyczyna Tego, CO oddychasz, moze Ktos palący Ciebie powietrze LUB NIE JEST BARDZO Czyste, w pobliżu Zakładu LUB Drogi. Poza Tym, moze Masz dom. zwierzeta i zart, ABY reakcja na sierść. Albo Były nowe meble w domu, odświeżacz, detergenty, naprawy ITP. Ogólnie, Nie oszukuj SIĘ z nonsensem, czytaj o alergiach

      /beremennost/bolezni/allergiya.html

      Promienie Roentgena najlepiej Nie przepuszczać, ale jeśli JEST zrobić Jedyny sposób na uspokojenie, Nie wahaj SIĘ I rozwiń Randki wątpliwości. Dziecko JEST ZAWSZE Lepsze, jeśli matka JEST spokojna, drzwi Jak (żart). O drzwiach JEST żart, A spokój ducha Dla kobiet w ciąży i karmiących JEST niezbędną koniecznością.

    • Marina

      Cześć, Dlaczego nie robiłeś prześwietleń CO Roku przed zajściem w ciążę? W końcu zrobić Współpracy Roku robią. W każdym razie, Teraz nie polecam CI Tego przechodzić, ponieważ wpłynie do negatywnie na zdrowie DZIECKA. Radzę skonsultować oo SIĘ terapeuta, ABY Lepiej wyleczyć kaszel, Który prawdopodobnie nie nie JEST początkowo wyleczony. NA Zle Nie sądzę, ponieważ oprócz plwociny, gruźlica charakteryzuje SIĘ bólem w klatce piersiowej, plwociną oo krwią, temperatura i innymi objawami. Przeczytaj: /beremennost/bolezni/bronhit.html, /beremennost/bolezni/kashel.html, /mozno-li/ml-lekarstva/bioparoks.html.

    • Światło

      Wedlug dowodów stosy rentgenowskie. Komórki SA w ciąży. Ważne JEST, ABY przewlekłych owoce PRZED fartuchem.Powinieneś odwiedzić terapeuty i opowiedzieć o kaszlu - ginekologu. CZY Masz zapalenie oskrzeli? Gruźlica Nie JEST Bardzo podobna. Powody suche SA. Kaszel zrobić Niska wilgotność wagowo pomieszczeniu Lub objawy alergiczne. Pomysł O Tym. Żarty ZE zdrowiem SA ZLE. Przeczytaj:
      /beremennost/bolezni/kashel.html
      /beremennost/bolezni/bronhit.html
      /beremennost/bolezni/allergiya.html

  65. Jevgenija

    Dziękuję, mam Nadzieje, mam Nadzieje, przez miesiąc, NIE zacząłem co miesiąc, muszę wziąć TESTY NA DRUGI DZIEŃ.

  66. Jevgenija

    Witam, wczoraj wziąłem zdjęcie rentgenowskie płuc i miednicy, AZ zrobić 1-2 dni po, wieczorem, pomyślałem ja Nagle ciąża, wykonałem testy, wykazałem pozytywny wynik.

    CZY JEST Wielkie ryzyko, CO JEST Nie Tak? Bardzo zmartwiony. Dziękuję.

    • Yasya

      Jeśli nie nie wiesz o swojej "Małej Fortuny", A następnie Wokół zrobić krótkoterminowej Przypuszczam ... Być moze, ale nie nie Fakt, že promienie X Nie wpływa Ale, Nadal radzę pójść i sprawdzić.

    • Alicja

      Cześć. Zagrożenia Maja minimalny, ponieważ nawet jeśli ciąża JEST Termin JEST Bardzo mały - zaledwie kilka tygodni (w rzeczywistości JEST rowniez opóźnienie Bo czekać kilka dni w miesiącu), A takze narażenie jednorazowe jest mało prawdopodobne, ABY zostać uszkodzone. Odtąd JUZ monitorujesz sytuację.

    • Lesya

      Witaj Eugene!

      Nie sądzę Zbyt twarde Promieniowanie rentgenowskie moze zaszkodzić malyutke..tem więcej, wydaje mi sie, že Nadal jestes Trochę srok..esli Mówisz, ZE Musi Być miesiączkować ... powinno Być Wszystko dobrze!))

    • Światło

      Promienie rentgenowskie mój wczesnych stadiach SA niepożądane. Ryzyko ekspozycji JEST Tym większe, im więcej robiłeś RTG miednicy. To zalezy OD Czasu trwania ciąży. Jeśli zdecydujesz SIĘ na przerwanie ciąży, bedziesz Musiał odpowiedzialnie przeprowadzić Randki selekcje. Bedziesz potrzebował konsultacji z genetykiem. Czytaj tutaj:
      /beremennost/slozhnosti/opasnye-nedeli-beremennosti.html
      /planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html
      /beremennost/slozhnosti/konsultatsiya-genetika.html
      /mozno-li/ml-lekarstva/ml-vitaminy/folievaya-kislota.html

  67. Yulichka

    Nie martw SIĘ, broniłeś SIE ZA Pomocą ołowianego fartucha. Ja na 4 miesiące leczyłem zęby í zrobiłem Lub zrobiłem kilka razy Rentgen, Wszystko poszło dobrze. Najważniejszą rzeczą JEST dotarcie zrobić Miejsc, w ktorých występuje Promieniowanie. Jestem pewien, že Wszystko bedzie dobrze z twoim dzieckiem. Wszystko wspólnie NAJLEPSZE I NAJLEPSZE DLA CIEBIE.

  68. Svetlana

    Cześć, Nie przejmuj SIĘ Szkoda, której nie spowodował płód. Sam twierdzisz, Ze nosiłeś ołowiany fartuch, ale Bardzo dobrze Chroni. Trzeba bylo TYLKO zabezpieczyć SIĘ kogoś innego i poprosić o udział w zdjęciu rentgenowskim. Wypij kurs witamina Dla kobiet w ciąży (szczegółowe informacje W W mozna znaleźć w artykule /planirovanie/vitaminy/polivitaminy-dlya-beremennyh.html), A pozniej wyniki testów i ultradźwięków, znajdziesz, Ze płód rozwija SIĘ normalnie.

  69. Światło

    Rentgenowskiej oczywiscie NIE JEST Bezpieczny nA Różnych etapach ciąży, ale użyć ołowiu fartuch, prawdopodobieństwo narażenia płodu JEST Niska. Nie martw SIĘ, Wszystko bedzie Dobre dla Ciebie i Twojego Dziecka. W Przyszłości ZAWSZE należy poinformować Lekarza o swojej delikatnej sytuacji. Teraz Nie ma powodów zrobić obaw. Kwas foliowy pij dla zapobiegania i kompleks witamin dla Kobiet Wagowo ciąży. Powodzenia!

  70. Elena

    Dzień dobry. Pomozcie, pozh-do, zrozumcie.Mam okres ciąży trwający 5 tygodni od Pierwszego Dnia ostatniego miesiąca. Wczoraj musiałem wziąć udział w zdjęciu rentgenowskim Zeba Mojej Corki. Miałem na sobie fartuch. Jakie JEST prawdopodobieństwo uszkodzenia przyszłego Dziecka?

    • Maria

      Elena Teraz Myślenie O szkodzie JEST bez znaczenia. Musiałem pomyśleć o zdjęciu rentgenowskim i wysłać ul innych krewnych z Moją corka. Po Pierwsze, prześwietlenie zębów Nie JEST tak Niebezpieczne. Po Drugie, główny fartuch Chroni. ALE 5 tygodni zrobić BARDZO niebezpieczny okres, pozostaje TYLKO czekać Planowane uzi.

  71. wielomian

    Dzień dobry! Zbadano 13 stycznia 2015, o ciąży nie wiedział, CZY Promieniowanie rentgenowskie z kręgu szyjnego, lędźwiowego, CZY istnieje jakiekolwiek ZAGROŻENIE dla dziecka w ubiegłym miesiącu Były od 16 Grudnia 2014 Roku zrobić 22, Cykl zrobić 30-33 dni, napromienianie 0,35 M3V?

    • Światło

      Rentgen ZAWSZE stanowi ZAGROŻENIE zarówno dla osoby W W, ktora je produkuje, JAK, że dla zarodka. Termin, Który miałeś byl Bardzo Małym, mysle, ZE JEST szkodliwy nie dla zarodka. Promienie rentgenowskie SA podczas Niebezpieczne powstawania płodu, w twoim przypadku zarodek JEST Po Prostu przytwierdzony zrobić ścian macicy. Prawdopodobieństwo Patologii JEST Bardzo NISKIE. Życzę Powodzenia!

    • Elena

      W pierwszym trymestrze Nie zaleca SIĘ wykonywania zdjęć rentgenowskich, ponieważ płód JEST najbardziej narażony na dzialanie promieniowania rentgenowskiego. Jednak Ekspozycja na Przyszłość Dziecka JEST większa niz 1 mSv. Dla jasności - wartość ta żartem osiągana kompleksie Przy prześwietleniu klatki piersiowej CO najmniej 50 razy. W związku z Tym negatywne konsekwencje Să Prawie niemożliwe, ZAGROŻENIE dla dziecka występuje w przypadku Wieluniu radiografii.

    • Svetlana

      Cześć, Niewątpliwie uzyskano proporcję dawki promieniowania. Ale prześwietlenie JEST Niebezpieczne podczas tworzenia SIĘ narządów płodu, JEST zrobić okolo 5-15 tygodni ciąży. W twoim przypadku zdjęcie rentgenowskie bylo PRZED Tym okresem. Dlatego uspokój SIĘ I ciesz SIĘ życiem, Twoje uczucia zrobić Dziecka BEDA TYLKO szkodzić!

    • Natalia

      Ryzyko dla dziecka JEST Minimalne, ponieważ wykonano zdjęcie rentgenowskie w krótkim Czasie. Tylko okolo dwoch tygodni. Nie martw SIĘ, ponieważ i nerwy zaszkodzą owocowi bardziej niz Promieniowanie rentgenowskie. OP tygodniu mozesz Już MRS zrobić uzi i prawdopodobnie bedzie dostępny zrobić słuchania rytmu serca okruchów.

  72. Anna

    Teraz prześwietlenie Nie JEST tak Niebezpieczne Jak wcześniej, medycyna SIĘ rozwija.Osobiście bardziej martwię SIĘ O MIEJSCE w płucach. Spotkania w leczeniu takich Chorób SA DOSC poważne. Pamiętaj, ABY skonsultować SIĘ W Przyszłości z ginekologiem i równoległe Z pulmonologiem.

  73. Alla

    Take it easy, jeśli ciąża JEST TYLKO 2-3 tygodnie, wykorzystując zrobione rentgenowskie w dniu 10 Grudnia, ABY NIE żartem zrobić, JAK NIE boli, Bo zrobili ABY przed zachatiya.Tak ZE Bezpiecznie prowadzi í zapewnia zdrowy rebenochka.No większe rentgenowskie Nie rob , wiec w pierwszym trymestrze, JEST szczególnie niebezpieczny I moze zaszkodzić plodu.Da Aw drugim ı trzecim trymestrze ciąży moze byc Wykonane TYLKO wtedy, gdy Robi LUB NIE NIE Robi, A poważny Sytuacja Zdrowia JEST.

  74. Botha

    Cześć. W listopadzie miałem płuca w płucach. Wziąłem zastrzyki. Potem zrobili prześwietlenie ponownie 10 Grudnia. Ale plama wciąż byla Niewielka. I zaszłam w ciążę (okolo 2-3 tygodni). Co mam Teraz zrobić? Lekarz Jeszcze nie złożył Podania.

    • Svetlana

      Cześć, Nie martw SIĘ O przyszłe Dziecko z pełnym bezpieczeństwem. Rentgenowskie Să Niebezpieczne dla 5-15 tygodnia, Jako okres organogenezy (Tworzenie narządów płodu) Gdy promienie X Maja Jeszcze dosc krotki okres ciąży i niebezpieczeństw Nie mial pojęcia. Uspokój SIĘ, Wszystko w porządku!

    • Natalia

      Nie martw SIĘ, ryzyko dla płodu ZE wzgledu na zdjęciu rentgenowskim NIE JEST I dlatego nerwów, istnieje Bardzo Silna. Termin JEST minimalny, Aw Tym Czasie prześwietlenie Nie JEST straszne, AZ powodu paniki występuje WIELE poronień. Najważniejsze - Badz zdrowy i uspokój SIĘ I bez zadných wątpliwości udaj SIĘ zrobić Lekarza w celu rejestracji.

  75. Emma

    Cześć.
    Ja planuje ciążę, ale na 2. dniu cyklu spowodowane podejrzeniami z przodu Musiał zrobić zdjęcie zatok. CZY mozna kontynuować planowanie w Tym SAMYM cyklu? Lub czekać na NASTĘPNY?

  76. Alla

    Nie martw Się na płód nie nie zostaną naruszone, Jak to miało MIEJSCE Wagowo Ostatnim dniu miesiąca, czyli PRZED nawożenie wciąż daleko.Yaytsekletka tez dopiero zaczynają dojrzewać, dzieki czemu Jakość jaj Nie ma takze otobrazitsya.Tem więcej zrobić Reke rentgenowskich. Ogólnie Rzecz biorąc, w każdym przypadku, ZAWSZE wymagaj ołowianego fartucha, Musi DAC nawet, jeśli nie nie jestes w ciąży.

  77. Elena

    Mysle, že na próżno tak SIĘ martwisz!
    Ryzyko promieniowania w promieniach X NIE JEST TAK DUŻE í NIE MOZE machać Zaden sposób wpłynąć na płód. Ryzyko oczywiscie, ale nie nie JEST Świętne!

    Wcześniej Aparat ultradźwiękowy Nie byl ja Bardzo potrzebował Kobiet zrobić robienia zdjęć rentgenowskich. KIEDY korzyści oo zostało przekroczły ryzyko.
    Tak bylo w Tym SAMYM Czasie. ABY Zrozumieć, Co jest, Dlaczego Serce Dziecka bije Z dwoch stron, mama zrobiła zdjęcie rentgenowskie.
    W przypadku okazała SIĘ, Ze miała bliźniętami.
    Prześwietniemy Dzieci. Ja i Mój brat urodziliśmy Zdrowe i Silne Dzieci).

    Nie martw SIĘ, najważniejsze, Bardzo szkodzi dziecku!
    Zdrowie dla ciebie!

  78. albinosy

    Drogi doktorze, Ruchcam, PROSZĘ.

    Ostatniego Dnia miesiąca, 8 listopada i Tego samego Dnia, wykonano ZDJĘCIA rentgenowskie RĘKI bez ołowianego fartucha. Następna menstruacja nie nie byla.

    Poszedłem zrobić ginekologa, zeby wykluczyć ektopię, termin, Który powiedziała, byl Bardzo Małym, uzi, termin dziesięciu NIE został poinformowany, znaleźli torbiel żółtego Ciała.

    Co masz zrobić? W jaki sposób Promieniowanie rentgenowskie dziejenie na płód? Lekarz Mnie przerwie, co moze wpłynąć na płód. Bardzo zmartwiony. Z góry dzieki.

    • Eugene

      Promieniowanie rentgenowskie, oczywiscie, potencjalnie (!) JEST szkodliwe dla płodu /beremennost/info/rentgen.html .
      Ale często zdarza SIĘ, ZE KOBIETA Nie wie, ZE JEST w ciąży i wykonuje zdjecia rentgenowskie, a jak dotąd Miliony ciąż przebiegają normalnie. Oczywiscie, zachowaj SWOJĄ ciążę.
      Nawiasem mówiąc, lekarze uważają, ZE prześwietlenie dloni LUB Stopy MA znacznie Mniejszy wpływ na prześwietlenie klatki piersiowej Dziecko niz ja brzucha. I JAK NA Bardzo zmieniono fluorografię Kobiety w ciąży, Które Nie wiedziały o ciąży! I Wszystko Jest w porządku. . W skrajnych przypadkach występuje ultrasonografia, Która ujawnia patologię płodu mój wczesnych stadiach. Aborcja - ZAWSZE SIĘ údaje, mozesz odłożyć nedelek etak nd 36-37))).

    • Natalia

      Ryzyko JEST Minimalne. Czas byl Bardzo Krótki. Prześwietlenie w twojej sytuacji JEST BARDZO naprawde wazne. Nie zaniedbuj Tego. Dobra robota. Gdyby Tego Nie zrobili, martwiliby SIĘ O Swoje zdrowie. Dla dziecka do Doświadczenie Nie JEST konieczne.JEST przeznaczony zrobić ponownego zautomatyzowania.

  79. Liuba

    Pomozcie PROSZĘ 14 listopada zrobił USG 26noyabrya miednicy 3 zdjęć na uzi, Ze ciąża 3nedeli przekonać Lekarzy, ABY abort.Sergey Y. myślisz, JAK Duże ryzyko?

  80. Sergey Yurievich

    Cześć, Anna!
    Rentgenobsledovanii Jeśli mial 2-3 tygodniach ciąży, W Tym Czasie NIE JEST dzialanie niebezpiecznego promieniowania. Zaplowano z jajkiem.
    W odniesieniu zrobić leków. Jestes powołany, wiedzieliśmy, ZE Randki leki, Które Nie JEST COS, CO nie nie bedzie miało wpływu na płód, ale rowniez ja leczyć. Metronidazol Na Przykład. Sulfokamfokain Dotyczy TYLKO nerki płodu, W TYM okresie, Jak wiadomo, w nerkach Dziecka Jeszcze. "Gloriskon" do Znaczy lokrakson. Antybiotyk z grup cefalosporyn, płód NIE żart w taki sposób. Nie leczyć LUB okaleczyć.
    "Tonus" w USA - JEST dowodem na płodu dyskomfortu. Moze byc reakcja nA zrobić USA - Bardzo niewiele osob, nawet dorosły, ABY JAK zostać pochłonięte Wagowo wannie Z Zimna Woda - zart na dzialanie promieniowania ultradźwiękowego na urządzeniu receptora płodu. Drugi powód - alarmujący stan Matki: adrenalina Płynie krew zrobić Dziecka, bez wzgledu na Jakim etapie ciąży - płód odczuwa stres.
    Teraz Odpowiedź na Pytanie: co Robic?
    Znieść ciążę i urodzić Zdrowe Dziecko. W związku chcę po prostu nie nie moze Być.
    Z poważaniem, Sergey Brawlers.

  81. Anna

    Dzień dobry!
    I ostatnia miesiączka byla 01 wrzesień, 27 wziął rentgenowskie płuc PO Czym lek stwierdzono pnevmoniya.Propisali glorikson, sulfokamfokain i metranidazol JAK sistemy.prinimala Randki 5 dni PO Czym odkrył, Ze juz beremenna.Seychas 12nedel. na uzi powiedzieć, Ze Wszystko Jest w porządku, ale 20nedel prostu nie nie powiedzieć mogut.Tolko macicy w tonuse.I Nadal strashno.Chto z dzieckiem PO TYM Wszystkim, jestem współwłaścicielem moge zrobić, ponieważ JEST ABY pierwsza ciąża?

  82. Olga

    Dzień dobry!
    Ostatnia miesiączka byla 07 października, 30 września Robi prześwietlenie klatki piersiowej. W dniu 7 listopada naukę SIĘ, Ze byłą w Ciąży. Rentgenowskie może w moim przypadku ma żadnego wpływu na płód?
    dziękuję

    • Sergey Yurievich

      Witam, Olga!
      W przypadku przypadku - nie.
      Dziecko (płód), link było dwa dni. W Tym okresie, zapłodniona komórka jajowa JEST Nadal podróżująca jajowodzie.
      Brak Podstawy narządach i tkankach jeszcze. Nieodwracalnie wszczepienie SIĘ Wydaje SIĘ, ZE byl na sukces, A TY CO i gratulacje!
      Z poważaniem, Sergey Brawlers.

      • mama

        Dobry den.Proshla rentgenowskie płuc w 11 tygodni, i umieścić na moim fartuchu, ale jestem Bardzo zmartwiony, wkrótce na pokaz trafi ..

      • Nadzieja

        Dziękuję bardzo !!! Państwo sąsiednich krajów. Teraz się nie boję!

  83. Sergey Yuryevich Bujanow

    Cześć, Maria.
    Promienie X wykonane w szoku, a to bardzo daleko od macicy. Płód nie może stosować. W Stanach Zjednoczonych wykonuj ZDJĘCIA rentgenowskie płodu bez strachu, ponieważ uważają, Ze Promieniowanie rentgenowskie Nie JEST bardziej Niebezpieczne niz ultradźwięki. Ameryka NIE daje Nam dekretu, ALE MIMO do przez WIELE łac Nie bylo zadných komplikacji. W jaki sposób pozycji do odzwierciedlenie w literaturze medycznej. Literatura dostępna jest dla wszystkich lekarzy na świecie.
    W związku do preparatów:
    Ingawiryna jest edukacją przeciwwirusową. Dziecko nie jest wirusem i nie może uszkodzić tego leku.
    Revagin - lek przeciwzapalny, ma wpływ na organizm, A takze Inne czynniki niesteroidowe: aspirynę, paracetamol. Do kosztuje tylko więcej. Płód nie unij w taki sposob.
    Mexidol - przeciwutleniacz, JEGO dzialanie JEST Podobné zrobić Witaminy "E". Łagodzi napięcie mięśni w macicy. Dziecko jest dobre.
    Jeśli adnotacja MOWI, ZE ciąży i karmiących piersią lek "stosować ostrożnie" LUB "nie zaleca się" - ABY oznacza Tylko z Jedno - Firma Farmaceutyczna Chroni przed procesami sądowymi SIE. TA Krajka krajów Zachodnich, Która okrutnie zapuszcza Korzenie w Rosji wag Rosji.
    Jeśli chodzi o lokalizację macicy "zginanie" Ciała macicy z powrotem Nie JEST anomalia, Która moze wpływać na Przebieg ciąży. W 14 tygodniu macica rośnie i wychodzi poza miednicę mniejszą. Rozwój dziecka nie zależy od początkowego pozycji macicy.
    Erozja - defekt nabłonka szyjki macicy, co wpływa na Przebieg ciąży, w taki sposób, JAK SAM MA brodawkę NA nosie.
    Niepopularne jest koncentrowanie się na tych osóbach. Nie należy się na nich z nich.
    Proces, o aborcji. To nie jest opcja. To, co powiedzieli lekarze, Mówią zrobić WSZYSTKICH, ABY SIĘ ubezpieczyć od Tych samych procesów sądowych. Niestety, do sąniejszesze realia. Nie ma wskazań do przerwania. Ogólnie wskazania medyczne Do przerwania ciąży pochodzą oo założeń, takich Jak "palec na niebie". Jesteś zachwycająco posłane do myślenia. 50-50 - mozna powiedzieć, Ze JEST ABY jakakolwiek ciężarna kobieta.Wierzę, Ze juz Wszystko SAM zdecydowałeś. Niedźwiedź, rodzisz i bądź szczęśliwy!
    Z erozją, uporządkuj PO porodzie, głowa macicy moze sie zmieniać.

  84. Maria

    Witam, ostatnia minstrukajaja był w dniach 17-23 stycznia. Podobne produkty już się skończyły 25 lutego, 21 lutego zrobiłem się przyjemnie. Miesięczny nie nadszedł. 8 marca br. Udział w teście i spisał się. W dniach cierpiałam 3-7 marca nA przeziębienie, wziąłem kapsułki IV i zgodnie ż zaleceniem mojego Lekarza, zażywałem mexidol ı revalgin przez 5 dni, Nie wiedząc, Ze jestem w ciąży. Lekarze twierdza, Ze 50/50 urodzi SIĘ Zdrowe Dziecko, Mówią, Ze uzi Nie moze wykazywać zadných odchyleń, Wszystko moze wyłonić SIĘ W chwili narodzin. Wzorowałem rozmowę i stwierdziliśmy, że przez 8 tygodni na minstruatsii. I KIEDY spojrzałem na Krzesło, ona powiedziała, že macica za I termin Bardzo mały moze nawet Być 4 tygodniami. Wysłali Mnie robić domu, zeby przez Trzy sprawdź w sklepie myślał: przerwać ciążę, CZY nie.Jestem wierzącym ortodoksyjnym chrześcijaninem I Nie Chce Brać Takiego Grzechu na Moją duszę, Dziecko, Które Mamy tE druga, pierwsza dziewczyne 1 rok i 3 miesiące. Trzeba jednak powiedzieć, Ze mam erozję i Krzywe kręgosłupy szyjne, chociaż po pierwszym porodzie Wszystko na NIE bylo znaczące í NIE wymagało Leczenia. Daj mi radę. Któreą odpowiedzią jest, czy muszę się bać? Co to jest dokładnie w moim przypadku?

Dziekuje Twój komentarz po SIĘ PO weryfikacji.
Dodaj komentarz do Sasha anuluj Katalog Cały

Najgorętsze Dyskusje
CZY JEST możliwość ciąża po aborcji Medycznej?
Dzień dobry. Chcesz się dowiedzieć czegoś o moich doświadczeniach z MA. Ma zrobiła 5 tygodni. Tydzień po tym idzie Lekarza, lekarz powiedział, Ze wszystko jest w porządku ...
Odcinek opóźnień miesiączki
Mam 7 Tydzień. Dla Mnie 34. Pierwsze dziecko urodziło SIĘ 9 lat Temu. Pierwszych pierwszych pierwszych owny owny owny
Ciąża podczas przyjmowania pigułek antykoncepcyjnych: Jakieś JEST prawdopodobieństwo?
Cześć, powiedz mi, PROSZĘ. Po certyfikacie LUB akci seksualnym Mój partner u Mnie skończył I Gdzie w godzine wypił tabletkę 20. Wypiłem kurs 7 ...
CZY mozna palic Kobiety wagowo Ciąża? CZY musisz rzucać?
Dobra pora Dnia! Dziewczyny Ooi, Tydzień Temu dowiedziałem SIĘ, ZE jestem w ciąży, ABY byl szok, ponieważ Mój Mąż i ja próbowaliśmy dostać Pół Roku ja naprawde chcemy ...